Γουινέα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο

Γουινέα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατολίσθηση σε χρυσωρυχείο στη βορειοανατολική Γουινέα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους κι ενώ διασώστες συνεχίζουν να σκάβουν στα ερείπια για την αναζήτηση επιζώντων.

Το ορυχείο κατέρρευσε το Σάββατο, σκοτώνοντας αμέσως τους χρυσωρύχους, που ήταν όλοι άνδρες και μεταξύ 14 και 40 ετών, δήλωσε τοπικός σύμβουλος, ενώ οι σοροί τους ανακτήθηκαν το βράδυ της ίδιας μέρας και το πρωί της Κυριακής κηδεύτηκαν σε ομαδικό τάφο.

Ένας επιμελητής του ορυχείου, είπε ότι είχε δει εθελοντές να διασώζουν δύο συναδέλφους του.

Η χώρα της Δυτικής Αφρικής έχει βιώσει μια σειρά ατυχημάτων σε βιοτεχνικά ορυχεία, ιδιαίτερα γύρω από το Σιγκουίρι, κοντά στα σύνορα με το Μάλι, μια περιοχή όπου πάνω από 20.000 ανθρακωρύχοι δραστηριοποιούνται επίσημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Πολύ σημαντική η συνάντηση ηγετών ΕΕ–περιοχής στην Κύπρο» - Αναφορές σε Τουρκία, νεκρή ζώνη και νέες στρατηγικές συνεργασίες

Χριστοδουλίδης: «Πολύ σημαντική η συνάντηση ηγετών ΕΕ–περιοχής στην Κύπρο» - Αναφορές σε Τουρκία, νεκρή ζώνη και νέες στρατηγικές συνεργασίες

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ με ηγέτες κρατών της περιοχής, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE