Γουινέα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο

Γουινέα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατολίσθηση σε χρυσωρυχείο στη βορειοανατολική Γουινέα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους κι ενώ διασώστες συνεχίζουν να σκάβουν στα ερείπια για την αναζήτηση επιζώντων.

Το ορυχείο κατέρρευσε το Σάββατο, σκοτώνοντας αμέσως τους χρυσωρύχους, που ήταν όλοι άνδρες και μεταξύ 14 και 40 ετών, δήλωσε τοπικός σύμβουλος, ενώ οι σοροί τους ανακτήθηκαν το βράδυ της ίδιας μέρας και το πρωί της Κυριακής κηδεύτηκαν σε ομαδικό τάφο.

Ένας επιμελητής του ορυχείου, είπε ότι είχε δει εθελοντές να διασώζουν δύο συναδέλφους του.

Η χώρα της Δυτικής Αφρικής έχει βιώσει μια σειρά ατυχημάτων σε βιοτεχνικά ορυχεία, ιδιαίτερα γύρω από το Σιγκουίρι, κοντά στα σύνορα με το Μάλι, μια περιοχή όπου πάνω από 20.000 ανθρακωρύχοι δραστηριοποιούνται επίσημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ο ρόλος της ΕΕ είναι καταλυτικός σε όλους τους τομείς» - Πέρασαν 21 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια

ΠτΔ: «Ο ρόλος της ΕΕ είναι καταλυτικός σε όλους τους τομείς» - Πέρασαν 21 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια

Στο Κυπριακό και τους άλλους παράγοντες που επηρεάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην καθημερινότητα των πολιτών αναφέρθηκε σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με αφορμή την επέτειο ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE