Γουινέα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο

Γουινέα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατολίσθηση σε χρυσωρυχείο στη βορειοανατολική Γουινέα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους κι ενώ διασώστες συνεχίζουν να σκάβουν στα ερείπια για την αναζήτηση επιζώντων.

Το ορυχείο κατέρρευσε το Σάββατο, σκοτώνοντας αμέσως τους χρυσωρύχους, που ήταν όλοι άνδρες και μεταξύ 14 και 40 ετών, δήλωσε τοπικός σύμβουλος, ενώ οι σοροί τους ανακτήθηκαν το βράδυ της ίδιας μέρας και το πρωί της Κυριακής κηδεύτηκαν σε ομαδικό τάφο.

Ένας επιμελητής του ορυχείου, είπε ότι είχε δει εθελοντές να διασώζουν δύο συναδέλφους του.

Η χώρα της Δυτικής Αφρικής έχει βιώσει μια σειρά ατυχημάτων σε βιοτεχνικά ορυχεία, ιδιαίτερα γύρω από το Σιγκουίρι, κοντά στα σύνορα με το Μάλι, μια περιοχή όπου πάνω από 20.000 ανθρακωρύχοι δραστηριοποιούνται επίσημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει σήμερα τις δικές του απαντήσεις ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε σχέση με τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία». Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής συζήτησης και αυξημένου ενδιαφέροντος γύρω από τα ευρήματα της έρευνας. Όπως έχει ανακοινωθεί από το Πολιτικό του Γραφείο, ο κ. Αναστασιάδης θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί όλων των ζητημάτων που τον αφορούν, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή και τις θέσεις του για τα συμπεράσματα του πορίσματος, ενώ αναμένεται να δεχθεί και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE