ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ίση και δίκαιη κατανομή εμβολίων κατά Κορωνοϊού ζητούν οι Τουρκοκύπριοι

Ίση και δίκαιη κατανομή εμβολίων κατά Κορωνοϊού ζητούν οι Τουρκοκύπριοι

Έκκληση στην ΕΕ και στην Κυπριακή Δημοκρατία για «ίση και δίκαιη» κατανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού απεύθυναν Τουρκοκύπριοι σε σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου.

 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η πλατφόρμα τ/κ οικονομικών οργανώσεων, η οποία αποτελείται από το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο, το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο,  την «ένωση εργολάβων» και την τ/κ «ένωση ξενοδόχων» πραγματοποίησε την σημερινή εκδήλωση.
 
Οι διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν είναι απλά ένα ανθρώπινο δικαίωμα αλλά μια «απαραίτητη προϋπόθεση για τους Τουρκοκυπρίους οι οποίοι ζουν κάτω από οικονομικές απαγορεύσεις και εμπάργκο» και ότι ξεχνιέται το ότι οι Τ/κ είναι και αυτοί Ευρωπαίοι πολίτες.

Μια ομάδα διαμαρτυρομένων πλησίασε το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου κρατώντας πανό στα οποία αναγράφονταν «Είναι και ο εμβολιασμός μέρος του εμπάργκο;», «Στάλθηκαν στην Κύπρο 409.865 εμβόλια ενώ στους Τ/κ μόνο 30.050!” και «Απαιτούμε».

Σε κοινή ανακοίνωση των διοργανωτών, μεταξύ άλλων, διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι τα εμβόλια που έπρεπε να δοθούν στου Τ/κ έπρεπε να ήταν 100 χιλιάδες ενώ μόνο 30.050 δόσεις παραδόθηκαν, άρα το 6,2% του συνολικού αριθμού των εμβολίων που παρέδωσε η ΕΕ στην Κύπρο.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top