ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: Συνεχάρη την Ομόνοια αλλά… «Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων»

ΓΓ ΑΚΕΛ: Συνεχάρη την Ομόνοια αλλά… «Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων»

Στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την λήξη της πανδημίας αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην Πόλη Χρυσοχούς ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως η Κύπρος από χτες μπήκε σε μια νέα φάση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι  αυτή η φάση δεν θα έχει πισωγυρίσματα γιατί και η ψυχική υγεία του κόσμου αλλά και η οικονομία του τόπου έχουν ταλαιπωρηθεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, όπως είπε. 



Βέβαια  είπε, “συμφωνούμε ότι εκείνο το οποίο προέχει είναι η δημόσια υγεία. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να δούμε πως προετοιμαζόμαστε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν τόσο όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , όσο και τους εργαζόμενους με την λήξη της πανδημίας”, προσθέτοντας πως “σε ό,τι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας, θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα την στηρίξουν για επαναδραστηριοποίηση”. 

Πρώτα και κύρια συνέχισε, “θα πρέπει να μελετήσει ποια μέτρα παίρνει για να αντιμετωπιστούν τα χρέη τα οποία έχουν προκύψει κατά την διάρκεια της πανδημίας και τα οποία είναι αρκετά μεγάλα”, όπως εκτίμησε, σημειώνοντας παράλληλα πως θα πρέπει “να δημιουργηθεί ένα Ταμείο στο οποίο θα μπορούν να κατατίθενται τα λεφτά από τις φοροδιαφυγές, αλλά και από άλλες πηγές εσόδων για να στηριχτεί η επαναδραστηριοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”. 

Επίσης σημείωσε, “θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας ο οποίος θα μπορεί να συμβουλεύει και να βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να απορροφούν λεφτά από ευρωπαϊκά κονδύλια”, ενώ την ίδια στιγμή συνέχισε, “ θα πρέπει να τερματιστούν οι διαδικασίες εξώσεων και εκποιήσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και να  αντιμετωπιστεί και ένα πρόβλημα το οποίο από την έναρξη της πανδημίας, δυστυχώς δεν έχει επιλυθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης, το ζήτημα των ενοικίων”. 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top