Πάμε για περαιτέρω χαλαρώσεις; Σκέψεις για να αλλάξει η ώρα απαγόρευση κυκλοφορίας και όχι μόνο

Πάμε για περαιτέρω χαλαρώσεις; Σκέψεις για να αλλάξει η ώρα απαγόρευση κυκλοφορίας και όχι μόνο

Μειωμένος είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που εντοπίζονται τις τελευταίες μέρες στην  Κύπρο γεγονός που αφήνει ελπίδες για μια μεγαλύτερη «κανονικότητα» ενόψει καλοκαιριού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μόλις ένα νέο περιστατικό μετά από πέραν των 4400 τεστ στην Πάφο την Τετάρτη 12/5 καθώς και τα μόλις  27 θετικά τεστ στη Λευκωσία από σύνολο 23.000 εξετάσεων στη Λευκωσία την Τρίτη 11/5.

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA ενημέρωση» την Πέμπτη επιβεβαίωσε στην παρουσιάστρια Κάτια Σάββα ότι γίνονται σκέψεις για περαιτέρω χαλαρώσεις με μία από αυτές που εξετάζεται σοβαρά είναι η μετακίνηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 23:00 στις 00:00.

Πρόκειται για ένα μέτρο που θα λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία του κόσμου και θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι εστίασης πιο νωρίς απ’ ότι είχε προγραμματιστεί.

«Πρόθεση μας είναι ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα να αναπροσαρμόζουμε και τα μέτρα επειδή λαμβάνουμε υπόψη και τη ψυχολογία του κόσμου» είπε ο Υπ. Υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

LIVE: Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE