Κεραυνοί πιθανόν να προκάλεσαν τον θάνατο 18 άγριων ελεφάντων στην Ινδία

Κεραυνοί πιθανόν να προκάλεσαν τον θάνατο 18 άγριων ελεφάντων στην Ινδία

Χθες Πέμπτη χωρικοί βρήκαν νεκρούς 14 ενήλικες ελέφαντες και άλλοι τέσσερις βρέθηκαν νεκροί στους πρόποδες της προστατευόμενης δασικής περιοχής Κουντόλι, στο Άσαμ, 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του κρατιδίου, Ντισπούρ, δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της υπηρεσίας άγριας ζωής της περιοχής Μ.Κ Γιαντάβα.

Η τοπική κυβέρνηση διέταξε σήμερα την διενέργεια έρευνας για το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δασών και Άγριας Ζωής του Άσαμ, Παριμάλ Σουκλαμπαϊντίγια.

"Μια προκαταρκτική έκθεση αφήνει να εννοηθεί ότι οι θάνατοι (των ζώων) πιθανόν να οφείλονται σε κεραυνούς παρότι πρέπει να το διαπιστώσουμε μέσω των εξετάσεων που θα διενεργηθούν και θα δείξουν αν υπάρχουν κάποια άλλα αίτια όπως δηλητηρίαση ή νόσος", πρόσθεσε ο υπουργός.

Οι ντόπιοι που βρήκαν τα πτώματα των ζώων είπαν ότι οι ελέφαντες πιθανόν να χτυπήθηκαν από κεραυνό αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με έναν δασοφύλακα, ο οποίος πρόσθεσε ότι είδε καμμένα δέντρα στην περιοχή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE