Eνας νεκρός και πάνω από 60 τραυματίες από ανεμοστρόβιλους στην Κίνα

Eνας νεκρός και πάνω από 60 τραυματίες από ανεμοστρόβιλους στην Κίνα

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν αφού δύο διαφορετικοί ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας και μια άλλη πόλη, στην επαρχία Τζιανγκσού, στην ανατολική Κίνα, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.


Στην Ουχάν, έξι άνθρωποι αγνοούνται και 41 νοσηλεύονται μετά τον ανεμοστρόβιλο που σάρωσε την περιφέρεια Καϊντιάν, στις 20.39 τοπική ώρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ζωή των τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι από τους ισχυρούς ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα και αποκολλήθηκαν στέγες κτιρίων.

Ενας δεύτερος ανεμοστρόβιλος έπληξε την πόλη Σενγκτσέ, κοντά στο Σουτσόου της ανατολικής Κίνας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 21, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Από τους ανέμους προκλήθηκαν ζημιές σε εγκαταστάσεις παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και σε πολλά εργοστάσια στη Σενγκτσέ, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία του Σουτσόου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE