ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκηρύσσεται δρομολόγιο προς Βρυξέλλες ως άγονη γραμμή με επιδότηση από Κυπριακή Δημοκρατία

Προκηρύσσεται δρομολόγιο προς Βρυξέλλες ως άγονη γραμμή με επιδότηση από Κυπριακή Δημοκρατία

Η Κυβέρνηση προσανατολίζεται να ανοίξει δρομολόγιο προς Βρυξέλλες το οποίο θα προκηρυχθεί ως άγονη γραμμή και επομένως η εταιρεία που θα το αναλάβει θα έχει επιδότηση από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού, εξέφρασε την ελπίδα αυτή τη φορά η Κυβέρνηση να είναι επιτυχής στην προσπάθειά της να ανοίξει αυτό το δρομολόγιο.

“Προηγουμένως είχε τεθεί η απαίτηση να υπάρχει αυτή η συνδεσιμότητα τρεις φορές το χειμώνα και τέσσερις φορές το καλοκαίρι και αυτή τη φορά θα το κάνουμε με πιο λίγο αριθμό, προσανατολιζόμαστε σε δύο φορές την εβδομάδα και χειμώνα και καλοκαίρι”, ανέφερε.

Σε ερώτηση για το κόστος που θα έχει η εταιρεία που θα αναλάβει αυτό το δρομολόγιο, ο Υπουργός είπε ότι εφόσον προκηρυχθεί ως άγονη γραμμή , το δρομολόγιο αυτό θα μπορεί να επιδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία.

“Και άρα θα καλύψουμε όλο το κόστος για την αεροπορική εταιρεία, δηλαδή ουσιαστικά όλες τις ζημιές που θα κάνει η αεροπορική εταιρεία από αυτό το δρομολόγιο συν κάποιο λογικό κέρδος γιατί αυτό προνοείται και από την ΕΕ”, εξήγησε.

 

Σε ερώτηση αν υπάρχουν άλλες εταιρείες που ενδιαφέρονται για δρομολόγια από την Κύπρο πέραν της Colbat Air, o Yπουργός είπε ότι εξ' όσων  γνωρίζει υπάρχουν τρεις αιτήσεις στο τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας για απόκτηση άδειας ντόπιου αερομεταφορέα.

“Είναι στα αρχικά στάδια, αυτές οι αιτήσεις περνούν από δύο στάδια, το πρώτο είναι το τεχνικό και περνά από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και βλέπει αν μια αίτηση ικανοποιεί τα τεχνικά κριτήρια και μετά είναι το στάδιο της εμπορικής άδειας, το οποίο περνά από επιτροπή που κοιτάζει κριτήρια οικονομικής βιωσιμότητας”, ανέφερε.

Όπως εξήγησε ο κ. Δημητριάδης, μπορεί μια εταιρεία να περάσει τα τεχνικά κριτήρια αλλά να μην περάσει τα κριτήρια οικονομικής βιωσιμότητας.

“Αναμένω ότι εντός των επομένων τριών με τεσσάρων μηνών θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα ποιες αυτές τις εταιρείες θα καταφέρουν να πάρουν άδεια”, κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top