ΚΟΣΜΟΣ

Ήρθε στην Αμερική με μόλις $10 και σήμερα είναι εκατομμυριούχος – Οι τρεις συμβουλές που δίνει

Ήρθε στην Αμερική με μόλις $10 και σήμερα είναι εκατομμυριούχος – Οι τρεις συμβουλές που δίνει

Η Μόνικα Ζασάντα είχε πάντα στο μυαλό της τα λόγια που της έλεγε μικρή η γιαγιά της «να μην δανειστείς ποτέ και να μην πνιγείς στα χρέη» Σήμερα, η καθαρή της αξία υπολογίζεται σε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια - Πώς τα κατάφερε

Η Μόνικα Ζασάντα μεγάλωσε στην Πολωνία, στη χώρα όπου δεν υπήρχαν ούτε πιστωτικές κάρτες ούτε υποθήκες. Στη χώρα όπου το να έχεις χρεωκοπήσει ήταν χειρότερο από το να είσαι άγαμη γυναίκα και έγκυος. Στη χώρα όπου οι περισσότεροι ζούσαν με τα λίγα.

Η Μόνικα είχε πάντα στο μυαλό της τα λόγια που της έλεγε μικρή η γιαγιά της «να μην δανειστείς ποτέ, να μην πνιγείς στα χρέη, να είσαι πάντα επινοητική και δημιουργική με τα χρήματά σου». Έτσι, και με μόλις 10 δολάρια η Μόνικα έφτασε στις ΗΠΑ. Σήμερα, η καθαρή της αξία υπολογίζεται σε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Κι όμως ακολουθώντας αυτά τα τρία απλά βήματα, η Μόνικα Ζασάντα κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος.

1. Αναπτύξτε μια σχέση αγάπης με τα χρήματά σας
«Δεδομένου ότι οι Πολωνοί υπάλληλοι πληρώνονταν σε μετρητά όταν μεγάλωνα, βλέπαμε συνεχώς χρήματα, τα αγγίζαμε και τα μετρούσαμε» περιγράφει η ίδια μιλώντας στο BusinessInsider. Τα χρήματα τότε δεν ήταν ψηφιακά. «Δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε τίποτα αν δεν είχαμε μετρητά, οπότε έπρεπε να μάθουμε να εξοικονομούμε.» προσθέτει.

Πλέον, έχει μάθει να διατηρεί ένα μηνιαίο αρχείο καταγραφής τόσο για τα έσοδα όσο και για τα έξοδά της. Ακόμη, η Μόνικα έχει μία βασική αρχή: «Δεν ξοδεύω ποτέ περισσότερα από 20 δολάρια σε τίποτα.» Βλέποντας το υπόλοιπο στο λογαριασμό της να αυξάνεται συνεχώς, ενθουσιαζόταν όλο και περισσότερο. Αυτά τα «μικρά μυστικά» της έδωσαν το κίνητρο για να συνεχίσει.

2. Μην ξοδεύετε σαν να τρώτε σοκολάτα
Όταν τρώμε σοκολάτα σίγουρα δεν μπορούμε να σταματήσουμε στην πρώτη μπουκιά. Συνεχίζουμε και τρώμε μέχρι να τελειώσει. Παρόλα αυτά, έχετε παρατηρήσει ότι μπορείτε να απολαύσετε πλήρως τη σοκολάτα ήδη από το πρώτο κομμάτι; Εάν συνεχίσουμε να τρώμε το πιο πιθανό είναι να λιγωθούμε και να φουσκώσουμε. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα χρήματα παραδέχεται η εκατομμυριούχος. «Ξοδέψτε τα χρήματά σας με προσοχή. Στοχεύστε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Μην γίνεστε άπληστοι».

3. Αντισταθείτε στη γοητεία των πιστωτικών καρτών
«Λίγο μετά αφότου έφτασα στις ΗΠΑ, βρήκα το νέο μου συγκάτοικο να κάθεται στο τραπέζι της κουζίνας και να κόβει τις πιστωτικές κάρτες της με τρομακτική αποφασιστικότητα.» Και τότε ήταν που αναρωτήθηκε: «Πόσες πιστωτικές κάρτες χρειάζεται κάποιος; Σκέφτηκα να πάρω και εγώ μία» παραδέχεται. Ωστόσο, φοβόταν το πλαστικό χρήμα και για αυτό πάντοτε επέλεγε τα χαρτονομίσματα. Αυτό ήταν ίσως ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ποτέ δεν έφτασε στα όρια της χρεωκοπίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top