Πέντε τραυματίες σε διαδήλωση στον Λίβανο στα σύνορα με το Ισραήλ

Πέντε τραυματίες σε διαδήλωση στον Λίβανο στα σύνορα με το Ισραήλ

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στον νότιο Λίβανο, στα σύνορα με το Ισραήλ, όταν ο ισραηλινός στρατός εκτόξευσε καπνογόνα και δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών που επιχειρούσαν να αναρριχηθούν στο τείχος ασφαλείας, μετέδωσε το λιβανέζικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Εδώ και πολλές ημέρες οργανώνονται καθημερινά διαδηλώσεις στα σύνορα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους. Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν στις 10 Μαΐου στη Λωρίδα της Γάζας.
 
Την περασμένη Παρασκευή, ένας Λιβανέζος διαδηλωτής σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά. Σήμερα, στη μεθοριακή περιοχή Ανταϊσέχ, διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στο τείχος από μπετόν για να υψώσουν σημαίες της Χεζμπολάχ, του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος και ορκισμένου εχθρού του Ισραήλ. Σύμφωνα με το ANI, πετροβόλησαν τον φράχτη ασφαλείας και ένα ισραηλινό άρμα.
 
"Ο εχθρός εκτόξευσε δακρυγόνα και καπνογόνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, εκτός από εκείνους που αισθάνθηκαν λιποθυμία και ασφυξία" πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την ταυτότητα των τραυματιών. Ο διαδηλωτής που σκοτώθηκε την Παρασκευή ήταν μέλος της Χεζμπολάχ.
 
Αργά το βράδυ της Δευτέρας εκτοξεύτηκαν ρουκέτες προς το Ισραήλ, όμως έπεσαν εντός του λιβανέζικου εδάφους. Ο ισραηλινός στρατός, σε αντίποινα, απάντησε με πυρά πυροβολικού.
 
Σήμερα, σε μια ανακοίνωση του στρατού του Λιβάνου αναφέρεται ότι εντοπίστηκαν 10 οβίδες που εκτόξευσε το Ισραήλ εναντίον δύο τομέων. Μια περίπολος βρήκε επίσης έξι άδειους εκτοξευτήρες ρουκετών και έναν έβδομο, που έφερε ακόμη το βλήμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.

BEST OF TOTHEMAONLINE