ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Δίνει εξήγηση για τις παρενέργειες των εμβολίων - Γιατί έπεσαν σε μεγάλο βαθμό τα κρούσματα

Δρ. Καραγιάννης: Δίνει εξήγηση για τις παρενέργειες των εμβολίων - Γιατί έπεσαν σε μεγάλο βαθμό τα κρούσματα

Ως αισθητά βελτιωμένη χαρακτήρισε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA καλημέρα».

O Καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής είπε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε έχει έρθει λόγω του ότι απέδωσαν τα μέτρα του lockdown των δύο εβδομάδων.

Επιπρόσθετα, οι ψηλές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει θετικά την όλη κατάσταση, αφού οι θερμοκρασίες στην Κύπρο κυμαίνονται πέραν των 35 βαθμών κελσίου.

«Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσο διαρκεί η προστασία από τα εμβόλια, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί αρκετές μελέτες. Θα ήταν καλό να έχουμε μια τρίτη – ενισχυτική – δόση για να βοηθήσουμε απέναντι στις μεταλλάξεις του ιού. Κάποια από τα εμβόλια τα αντιμετωπίζουν επαρκώς. Ήδη Pfizer και Moderna έχουν παρασκευάσει παρτίδα εμβολίων για τις μεταλλάξεις και θα τα κυκλοφορήσουν σύντομα», τόνισε ο Δρ. Καραγιάννης σχετικά με μια πιθανή δόση τρίτου εμβολίου.

Καταληκτικά, αναφέρθηκε στις διάφορες μικροπαρενέργειες που προκαλούν τα εμβόλια λέγοντας πως «είναι απρόβλεπτο ποιος θα κάνει τις μικρές παρενέργειες, της ήπιες. Δεν ξέρουμε ποιος θα το περάσει εντελώς ανέπαφα. Εξαρτάται από τον οργανισμό και την αντίδραση του καθενός. Δεν σημαίνει ότι όποιος το περάσει δύσκολα ή εύκολα θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα το εμβόλιο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top