Καραγιάννης."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Δρ. Καραγιάννης: Όσα είπε για τα κρούσματα της Ινδικής μετάλλαξης στην Κύπρο – Τι πρέπει να προσέξουμε – ΒΙΝΤΕΟ

19.05.2021
12:00
Κορωνοϊός

Για τον εντοπισμό των μεταλλάξεων του ιού στην Κύπρο μίλησε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε πως: Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, το καλό είναι ότι το phizer και το μοντέρνα αντιμετωπίζουν τις συγκεκριμένες μεταλλάξεις»

«Δεν υποσκάπτεται η εμβολιαστική μας κάλυψη, για όσους έχουν αποκτήσει αντισώματα», συμπλήρωσε.

Δείτε όσα είπε:

 


Υπενθυμίζουμε πως βρέθηκαν 131 δείγματα από το Βρετανικό στέλεχος, τέσσερα δείγματα από το Ινδικό και δυο δείγματα από το Νοτιοαφρικανικό στέλεχος.

Σε σχέση με τα δείγματα όπου εντοπίστηκε το ινδικό και το νοτιοαφρικανικό στέλεχος, σημειώνεται ότι αφορούν πολίτες από χώρες της Γκρίζας Κατηγορίας (τρίτες χώρες) που έφτασαν κατόπιν εξασφάλισης ειδικής άδειας.

Στη βάση των μέτρων που λαμβάνονται στη Δημοκρατία, όλα τα άτομα που φτάνουν από χώρες της Γκρίζας Κατηγορίας οφείλουν να παραμείνουν σε καθεστώς υποχρεωτικού περιορισμού 14 ημερών και υποβάλλονται σε τεστ PCR είτε 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους ή κατά την άφιξη τους στην Κύπρο. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, τα άτομα αυτά είχαν αφιχθεί από την Ινδία (3 άτομα), το Πακιστάν (1 άτομο), τις Φιλιππίνες (1 άτομο) και το Νεπάλ (1 άτομο) και είχαν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία της Δημοκρατίας για υποχρεωτικό περιορισμό 14 ημερών Με τη θετικοποίησή τους, μεταφέρθηκαν στον ειδικό χώρο απομόνωσης στην Τερσεφάνου και δεν είχαν επαφές με άλλα άτομα.