ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύξηση της άδειας μητρότητας αποφάσισε το Υπουργικό

Αύξηση της άδειας μητρότητας αποφάσισε το Υπουργικό

Σημαντικές αποφάσεις στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης έλαβε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε δηλώσεις της στoυς δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, η κα Υπουργός ανέφερε ότι σήμερα λήφθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, τρεις αποφάσεις που αφορούν το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Όπως επεσήμανε η κα Αιμιλιανίδου, «η πρώτη απόφαση είναι μια Δήλωση Πολιτικής που αφορά την επέκταση της άδειας μητρότητας.

Συγκεκριμένα, για το δεύτερο παιδί, η άδεια μητρότητας θα αυξηθεί από τέσσερεις σε πέντε μήνες και για το τρίτο παιδί η άδεια μητρότητας θα αυξηθεί σε έξι μήνες.

Αυτή είναι μια Δήλωση Πολιτικής, η οποία θα υλοποιηθεί με την ετοιμασία των νομοσχεδίων και την κατάθεση τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Επιπρόσθετα, αύριο δημοσιεύονται οι γνωστοποιήσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Δηλαδή, όποιος εργοδότης, αυτοεργοδοτούμενος είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα μπορεί με βάση τη γνωστοποίηση, να εξοφλήσει αυτές τις οφειλές σε 54 δόσεις, όπως επίσης μπορεί να εξοφλήσει με εφάπαξ πληρωμή, έτσι ώστε να μην επιβληθεί οποιοδήποτε πρόστιμο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούν να ανασταλούν από τη Νομική Υπηρεσία και οι ποινικές διώξεις οι οποίες υπάρχουν σήμερα.

Επίσης, σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως τα σχέδια στήριξης των εργαζομένων για τον Μάιο επαναπροκηρυχθούν την προσεχή Δευτέρα, έτσι ώστε να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος όλων των εργαζομένων, για το 60% (του μισθού)».

Πρόσθεσε ότι θα προκηρυχθούν εκ νέου τα οκτώ Σχέδια, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την πλήρη αναστολή των εργασιών, τη μερική αναστολή των εργασιών, τη φροντίδα, τους αυτοεργοδοτούμενους, το ανεργιακό επίδομα.

«Συνεχίζουμε ως Κυβέρνηση τη στήριξη προς όλους τους εργαζομένους, προς όλες τις επιχειρήσεις», είπε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τονίζοντας ότι «οποιοιδήποτε υποβάλουν αιτήσεις για τα σχέδια αυτά, για τον μήνα Μάιο, και δεν έλαβαν την εφάπαξ χορηγία που δόθηκε τον Απρίλιο, θα μπορούν να λάβουν και τη χορηγία του εφάπαξ ποσού.

Είναι πολύ σημαντική η επαναπροκήρυξη των εν λόγω σχεδίων, διότι με αυτά η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των εργαζομένων, συνεχίζει τη στήριξη των επιχειρήσεων», σημείωσε η κα Αιμιλιανίδου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top