ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Μπόνους χαλαρώσεις και χαμόγελα αισιοδοξίας - Τι φέρνει η επόμενη μέρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Μπόνους χαλαρώσεις και χαμόγελα αισιοδοξίας - Τι φέρνει η επόμενη μέρα

Συνεχίζονται τα χαμόγελα αισιοδοξίας που απορρέουν από τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας του νησιού μας.

Το τελευταίο δεκαήμερο τα ημερήσια επιβεβαιωμένα περιστατικά έχουν πάρει την κατιούσα, ο αριθμός θετικότητας μειώνεται δραστικά ενώ στο σημαντικότερο ‘σκληρό’ δείκτη της πανδημίας παρατηρείται σημαντική ελάφρυνση των νοσηλευτηρίων με τους νοσηλευόμενους να έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που οι δύο τελευταίες ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων περιείχαν σημαντικές και αυξημένες χαλαρώσεις με την αποκλιμάκωση να αγγίζει ακόμη και τομείς που βρίσκονταν ανενεργοί για πάνω από ένα χρόνο (όπως για παράδειγμα τα νυχτερινά κέντρα).

Η ‘σημαδούρα’ της επόμενης προσπάθειας αποκλιμάκωσης έχει οριοθετηθεί για την 1η Ιουνίου, όμως με βάση τα όσα έχουμε παρατηρήσει στο μοτίβο των προηγούμενων εξαγγελιών αλλά και όσα απορρέουν από κύκλους της επιστημονικής ομάδας, δεν αποκλείεται αυτές να έρθουν νωρίτερα.

Οι Κύπριοι πολίτες αδημονούν για την κατάργηση του κέρφιου (απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα) που φαίνεται να είναι το επόμενο στάδιο, αφού αυτό με τη σειρά του θα φέρει αλυσιδωτές εισροές τόσο στην εστίαση, όσο και σε νυχτερινά κέντρα.

Η κλιμακωτή επιστροφή στην κανονικότητα εξάλλου προϋποθέτει την τέλεση εκδηλώσεων με αυξημένη φυσική παρουσία κοινού περιλαμβάνοντας από γάμους και βαφτίσεις, μέχρι αθλητικές εκδηλώσεις και συναυλίες.

Σε συνάρτηση με όλα τα προαναφερθέντα θα προστεθεί πιθανότατα και η κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όταν επιτευχθεί ο στόχος του εμβολιασμού στο 65% των πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top