Αναζωπύρωση της φωτιάς της Κορινθίας, εκκενώνεται οικισμός στα Μέγαρα

Αναζωπύρωση της φωτιάς της Κορινθίας, εκκενώνεται οικισμός στα Μέγαρα

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε την Τετάρτη, στον Σχίνο Κορινθίας, σημειώθηκε στην περιοχή των Μεγάρων Αττικής. Η Πυροσβεστική έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στην περιοχή των Μεγάρων.


Όπως σημείωσε, νωρίτερα, σε έκτακτη ενημέρωση, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η πυρκαγιά έκαψε πάνω από 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Ανέφερε, επιπλέον, ότι οι καταστροφές σε οικίες αφορούν ως επί το πλείστον εξοχικές ή αγροικίες απομακρυσμένες από οργανωμένους οικισμούς, τονίζοντας ότι η πλήρης καταγραφή των ζημιών είναι ήδη εξέλιξη.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται και, πιστέψτε με, είναι τιτάνια. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι στη διάρκεια της μέρας και με τη σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών που αναμένουμε, η πυρκαγιά θα οριοθετηθεί, ενώ όλες οι δυνάμεις μας, σε κάθε περίπτωση, θα παραμείνουν στο πεδίο μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Εσωκομματικές με δύο ή τρεις υποψηφίους; Αβέρωφ και Παμπορίδης στην κούρσα  - Πότε ξεκαθαρίζει η στάση του Ιωνά

VIDEO - Εσωκομματικές με δύο ή τρεις υποψηφίους; Αβέρωφ και Παμπορίδης στην κούρσα - Πότε ξεκαθαρίζει η στάση του Ιωνά

Με δύο υποψηφιότητες να θεωρούνται δεδομένες και το ενδεχόμενο μιας τρίτης να παραμένει ανοικτό, διαμορφώνεται το σκηνικό στον Δημοκρατικό Συναγερμό ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για το χρίσμα των Προεδρικών του 2028. Η Αννίτα Δημητρίου αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Γιώργος Παμπορίδης συνεχίζουν κανονικά, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στις επόμενες κινήσεις του Ιωνά Νικολάου.

BEST OF TOTHEMAONLINE