Η χώρα-πρωταθλήτρια στην Ε.Ε- Το 70% του πληθυσμού της με την 1η δόση εμβολίασε η Μάλτα

Η χώρα-πρωταθλήτρια στην Ε.Ε- Το 70% του πληθυσμού της με την 1η δόση εμβολίασε η Μάλτα

Η Μάλτα, "πρωταθλήτρια" στην Ευρωπαϊκή Ενωση στους εμβολιασμούς κατά της Covid-19, θα έχει εμβολιάσει απόψε το βράδυ με μια πρώτη δόση το 70% του πληθυσμού της, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η μικρότερη χώρα της ΕΕ, με πληθυσμό σχεδόν 500.000 ανθρώπων, εκτιμά ότι πέτυχε τη "συλλογική ανοσία", νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις της, ακόμα κι αν αυτός ο όρος χρησιμοποιείται γενικά σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό.

Μετά τη χορήγηση περίπου 475.000 δόσεων, σχεδόν το 42% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί με δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer, Moderna ή AstraZeneca ή με το μονοδικό εμβόλιο του εργαστηρίου Johnson & Johnson.

"Σήμερα, φθάσαμε στη συλλογική ανοσία. Το εμβόλιο είναι το όπλο μας εναντίον του ιού", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της μαλτέζικης κυβέρνησης Κρις Φερν.

"Αυτό σημαίνει πως η μετάδοση του ιού, ακόμα κι αν ο ιός παραμένει ανάμεσά μας, μειώθηκε σημαντικά", συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ορίσει ως στόχο τον εμβολιασμό του 70% του ευρωπαϊκού πληθυσμού έως τα τέλη Ιουλίου. Η Μάλτα, που έχει καταγράψει περισσότερους από 400 θανάτους από τον νέο κορωνοϊό, ξεκινάει την επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα της την 1η Ιουνίου. Η χώρα λογαριάζει, επίσης, να καθιερώσει ένα "πιστοποιητικό εμβολιασμού" για την επανέναρξη των πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Η υποχρέωση να φοράει κανείς συνεχώς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους αναμένεται να χαλαρώσει από την 1η Ιουλίου. Η χώρα δεν έχει καταγράψει θανάτους, που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, εδώ και 3 εβδομάδες. Κατά μέσο όρο, μετρά τρία νέα κρούσματα την ημέρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Σε περισσότερα από 75 έργα με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 230 εκατομμύρια ευρώ για την Επαρχία Πάφου αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την ευρεία σύσκεψη με φορείς της Πάφου, της οποίας προήδρευσε στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE