Ξεκινά αύριο Τρίτη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος 2021 σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο- 132 πλοία και 43 αεροσκάφη

Ξεκινά αύριο Τρίτη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος 2021 σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο- 132 πλοία και 43 αεροσκάφη

Ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιουνίου η άσκηση Θαλασσόλυκος 2001 των τουρκικού πολεμικού ναυτικού, η οποία πραγματοποιείται ταυτόχρονα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Η άσκηση πραγματοποιείται με στόχο την αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας των δυνάμεων του ναυτικού. Θα συμμετάσχουν 132 πλοία, 10 υποβρύχια, 43 αεροσκάφη, 28 ελικόπτερα και 14 η επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV). Ταυτόχρονα θα συμμετάσχει προσωπικό που ανέρχεται σε 25 χιλιάδες.


Στην άσκηση θα συμμετάσχουν ακόμη ομάδες αμφίβιων καταδρομέων SAT ve SAS, επιθετικά ελικόπτερα του στρατού ξηράς, επιθετικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, αεροσκάφη προειδοποίησης και μεταγωγικά, σωστικές ομάδες και ελικόπτερα διάσωσης, δυνάμεις και ελικόπτερα των ειδικών δυνάμεων, κορβέτες του λιμενικού για έρευνα και διάσωση καθώς και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Σχεδόν πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή, το Κυπριακό εξακολουθεί να ανακυκλώνεται γύρω από το ίδιο βασικό ερώτημα: ποια είναι τελικά η βάση της λύσης; Η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατέδειξε με σαφήνεια ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις γνωστές διαφωνίες επί της ουσίας, αλλά κυρίως, στη διαφωνία για το πώς και από πού αρχίζει η ίδια η διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE