Ξεκινά αύριο Τρίτη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος 2021 σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο- 132 πλοία και 43 αεροσκάφη

Ξεκινά αύριο Τρίτη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος 2021 σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο- 132 πλοία και 43 αεροσκάφη

Ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιουνίου η άσκηση Θαλασσόλυκος 2001 των τουρκικού πολεμικού ναυτικού, η οποία πραγματοποιείται ταυτόχρονα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Η άσκηση πραγματοποιείται με στόχο την αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας των δυνάμεων του ναυτικού. Θα συμμετάσχουν 132 πλοία, 10 υποβρύχια, 43 αεροσκάφη, 28 ελικόπτερα και 14 η επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV). Ταυτόχρονα θα συμμετάσχει προσωπικό που ανέρχεται σε 25 χιλιάδες.


Στην άσκηση θα συμμετάσχουν ακόμη ομάδες αμφίβιων καταδρομέων SAT ve SAS, επιθετικά ελικόπτερα του στρατού ξηράς, επιθετικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, αεροσκάφη προειδοποίησης και μεταγωγικά, σωστικές ομάδες και ελικόπτερα διάσωσης, δυνάμεις και ελικόπτερα των ειδικών δυνάμεων, κορβέτες του λιμενικού για έρευνα και διάσωση καθώς και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Είναι ώρα να σφυρηλατήσουμε μια ολοένα στενότερη σχέση ΕΕ-Δ. Βαλκανίων

ΠτΔ: Είναι ώρα να σφυρηλατήσουμε μια ολοένα στενότερη σχέση ΕΕ-Δ. Βαλκανίων

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μετατρέψουμε την υπάρχουσα δυναμική σε απτή πρόοδο που θα δημιουργήσει μια ακόμη στενότερη σχέση μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X την Παρασκευή, αναφερόμενος στη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στο Μαυροβούνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE