ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι ξημερώνει η επόμενη μέρα - Ούτε μάσκες, ούτε κέρφιου, ούτε αποστάσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι ξημερώνει η επόμενη μέρα - Ούτε μάσκες, ούτε κέρφιου, ούτε αποστάσεις

Με ασπίδα τον -ευρείας κλίμακας- έλεγχο με τεστ αντιγόνων και μοναδικό όπλο τον μαζικό εμβολιασμό η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο επαναφοράς στην κανονικότητα. 

Σύμμαχος στα όσα προαναφέραμε αναμένεται να σταθεί και τα καιρικά φαινόμενα που έφεραν το καλοκαίρι λίγο... νωρίτερα. Παρατηρώντας και μελετώντας τι συμβαίνει σε άλλες χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια ή ελαφρώς πιο προχωρημένη κατάσταση προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα επόμενα βήματα. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Σε πρώτο πλάνο φέρεται να τίθενται οι καταργήσεις διαφόρων περιοριστικών μέτρων -που έχουν γίνει δεύτερη φύση το τελευταίο 15μηνο- προμηνύοντας την πρόθεση για επιστροφή σε ότι πιο κοντινό έχουμε ζήσει από την εμφάνιση της πανδημίας και ένθεν. 

Εάν πάρουμε για παράδειγμα το γειτονικό Ισραήλ, που ήταν από τις χώρες που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα ως προν την ταχύτητα επιβολής του πλάνου εμβολιασμού, έχοντας φτάσει την κάλυψη στο 81% προχώρησε στην κατάργηση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους (18 Απριλίου 2021). Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα τεράστιο βήμα αφού η μάσκα -ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους- αποτελεί βραχνά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline κάτι τέτοιο έχει συζητηθεί και τεθεί ενώπιον των μελών της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας και παρά το γεγονός ότι πρόθεση είναι κάτι τέτοιο να μην διαρρεύσει στο παρόν στάδιο βρίσκεται σίγουρα μέσα στα επόμενα βήματα. Μαζί με αυτό θα πρέπει να αναμένουμε -έστω και κλιμακωτά- τη γεωμετρική αύξηση σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις ή χώρους υποδέχονται κοινό. 

Αυτό είναι φυσικά κάτι που έχει λείψει απίστευτα από την καθημερινότητα αφού στο μεσοδιάστημα έχουν μεσολαβήσει πάρα πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με την απαγόρευση κυκλοφορίας, συναθροίσεων, τα μηνύματα για κατ'εξαίρεση μετακινήσεις αλλά και τις αποστάσεις να έχουν καταστήσει... μακρινό παρελθόν τις στιγμές συνωστισμού. 

Όπως προδιαγράφεται γάμοι με αυξημένη παρουσία κόσμου, συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις (αγώνες με παρουσία κόσμου) και διάφορες κοινωνικές συναθροίσεις -συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης- θα επανέλθουν στην ημερήσια διάταξη με την ευχή και την ελπίδα με την ολοκλήρωση της εμβολιαστικής κάλυψης η πανδημία που ταλαιπωρεί εδώ και ενάμιση -περίπου- χρόνο τον πλανήτη να αποτελεί μαι μακρινή κακή ανάμνηση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top