ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Εκκλησίες, οικίες, καφετέριες - Τι αλλάζει από σήμερα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Εκκλησίες, οικίες, καφετέριες - Τι αλλάζει από σήμερα

Η πρώτη μέρα του καλοκαιριού έμελλε να είναι και η ημερομηνία της νέας αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων στο νησί μας.

Από σήμερα λοιπόν, Δευτέρα 1η Ιουνίου, η χώρα μας κάνει άλλο ένα βήμα προς την κανονικότητα με την κατάργηση ή την χαλάρωση αρκετών εκ των μέτρων να φέρνει αέρα αισιοδοξίας.

Οι χώροι λοιπόν εστίασης, ανοίγουν από σήμερα και τους εσωτερικούς χώρους τους υποδεχόμενοι θαμώνες σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει μέχρι το 50% της χωρητικότητας. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα πολύ μεγάλο βήμα, καθώς δίνεται η δυνατότητα για να φιλοξενηθεί πολύ μεγαλύτερος αριθμός πελατών, ενώ υπάρχουν φυσικά και χώροι που είχαν μικρό ή καθόλου εξωτερικό χώρο ευρισκόμενοι δέσμιοι των διαταγμάτων.

Οι εκκλησίες θα μπορούν πλέον να διεξάγουν εκκλησιασμό με φυσική παρουσία πιστών (που θα ανέρχεται στο 50% της χωρητικότητας του ναού) ενώ για σκοπούς προσευχής σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, ο μέγιστος αριθμός ορίζεται στα 20 άτομα.

Αυτά όμως δεν είναι οι μοναδικές διαφοροποιήσεις αφού πλέον αλλάζουν και όσα γνωρίζαμε για τις συναθροίσεις σε σπίτια/οικίες. Πιο συγκεκριμένα επιτρέπεται η συνάθροιση (με μάξιμουμ αριθμό 20 προσώπων, συμπεριλαμβανομένων των μόνιμα διαμενόντων αλλά και των ανήλικων παιδιών). Η μοναδική περίπτωση που δύναται να φιλοξενηθούν πέραν των 20 προσώπων αφορά γαμήλια δεξίωση ή βάπτιση σε σπίτι και αυτό νοουμένου ότι έχει εξασφαλιστεί ειδική σχετική άδεια από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Επιτρέπεται η διενέργεια τελετών γάμων, βαπτίσεων και κηδειών, νοουμένου ότι η παρουσία ατόμων εντός του χώρου όπου τελείται η τελετή δεν υπερβαίνει το 50% της χωρητικότητάς του. Τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω οφείλουν να κατέχουν SafePass.

Σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμοι, βαπτίσεις, πάρτι αποφοίτησης, κτλ, σε χώρους εστίασης, χώρους εκδηλώσεων και δεξιώσεων, ξενοδοχεία/τουριστικά καταλύματα, νυχτερινά κέντρα, κέντρα διασκέδασης και μουσικοχορευτικούς χώρους, υπό τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

* 150 άτομα σε εσωτερικό χώρο για γεύμα ή δείπνο, ή

* 280 άτομα σε εξωτερικό χώρο για γεύμα ή δείπνο

* 250 άτομα ανά πάσα στιγμή μόνο σε εξωτερικό χώρο για  δεξίωση/cocktail party

Από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 30 Ιουνίου, επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων γάμων και βαφτίσεων σε υποστατικά εστίασης ή ξενοδοχειακές μονάδες ή σε άλλες αίθουσες εκδηλώσεων, τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ως ακολούθως:

* 200 άτομα σε εσωτερικό χώρο για γεύμα ή δείπνο ή

* 350 άτομα σε εξωτερικό χώρο για γεύμα ή δείπνο

* 250 άτομα ανά πάσα στιγμή μόνο σε εξωτερικό χώρο για  δεξίωση/cocktail party

Το restart δε μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο ούτε τον τομέα του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας καθώς από τα ξημερώματα θέατρα, αμφιθέατρα, σινεμά αλλά ακόμη και αίθουσες συνεδριάσεων μπορούν να δεχθούν την παρουσία κοινού αρκεί ο αριθμός να μην υπερβαίνει το 50% της χωρητικότητας. 

Η επιστροφή στον δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση αφού επίσης δύναται να επιστρέψει με φυσική παρουσία το 50% των εργαζομένων, ενώ από την 10η Ιουνίου αναμένεται να αρθούν πλήρως οι όποιοι περιορισμοί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top