ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

To πρωτόκολλο διέλευσης στα οδοφράγματα – Τι λέει ο Δρ. Καραγιάννης

To πρωτόκολλο διέλευσης στα οδοφράγματα – Τι λέει ο Δρ. Καραγιάννης

Εν αναμονή ανακοινώσεων για τις τεχνικές λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων, τι θα απαιτείται και που θα καταλήξουν στην νέα τηλεδιάσκεψη σήμερα (2/6) οι δύο διαπραγματευτές με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Kαλημέρα», ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδα, Πέτρος Καραγιάννης τόνισε ότι για να μην υπάρξει πισωγύρισμα πρέπει τα όποια μέτρα να ακολουθούνται πιστά.


Αναφερόμενος στη διαδικασία διέλευσης από και προς τα κατεχόμενα σημαντικό εργαλείο θα μπορούσε να ήταν για ακόμη μια φορά τα rapid test. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας γινόταν με προσκόμιση αρνητικού PCR τεστ και αυτό ίσχυε για περισσότερο από τρεις ημέρες ανέφερε. «Ελπίζω ότι τώρα με τα τεστ ταχείας ανίχνευσης θα μπορούσαν να γίνονται έλεγχοι στα οδοφράγματα. Φυσικά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασιστεί και φαντάζομαι έχει συζητηθεί, δεν είμαστε μέρος αυτών των συζητήσεων, κυρίως είναι η Δικοινοτική Επιτροπή για την υγεία και είμαι βέβαιος ότι θα παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις».


Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους ελέγχους στα αεροδρόμιά της Κύπρου και η ανησυχία που επικρατεί ότι θα ενδέχεται να προκληθεί χάος. «Θα μας επισκέπτεται κόσμος που θα πρέπει να συμπληρώνουν αυτό το cyprusflightpass, υπάρχουν παρόμοια passes και για άλλες χώρες επομένως θα ανεβάζουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή αρνητική ένδειξη για κορωνοϊό σε αυτές τις βάσεις δεδομένων. Από εκεί και πέρα, εκεί που θα πρέπει να υπάρξουν έλεγχοι, είναι οι τυχαίοι έλεγχοι που γίνονται στο αεροδρόμιο, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει κάτι».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top