Ε/κ και Τ/κ γιόρτασαν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων στη Λήδρας

Ε/κ και Τ/κ γιόρτασαν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων στη Λήδρας

Αρκετές δεκάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι βρέθηκαν την Παρασκευή σε μια συμβολική διέλευση του οδοφράγματος στην οδό Λήδρας στη νεκρή ζώνη, όπου γιόρτασαν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Κατά την εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης Ενωμένη Κύπρος - United Cyprus, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι περπάτησαν από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι το Büyük Han, στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία, με μουσική και τραγούδια.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν και κυπριακά τραγούδια, όπως η «Βασιλιτζιά» και η «Τυλλιρκώτισσα».

Επίσης, χόρεψαν για να γιορτάσουν την επανασύνδεσή τους, μετά από 15 μήνες.

Στο οδόφραγμα παρατηρήθηκε για λίγη ώρα συνωστισμός, χωρίς ωστόσο να προκύψει πρόβλημα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.