Εξωφρενικό: Θέση πάρκινγκ πουλήθηκε έναντι 1,3 εκατομμυρίων

Εξωφρενικό: Θέση πάρκινγκ πουλήθηκε έναντι 1,3 εκατομμυρίων

Ακόμα ένα ρεκόρ έσπασε η αγορά ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, που επικαλούνται τοπικά ΜΜΕ, μια θέση πάρκινγκ πωλήθηκε έναντι του αστρονομικού ποσού των 1,3 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (10,2 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ), η υψηλότερη τιμή που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα.

Όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Bloomberg, η συγκεκριμένη «χρυσή θέση» πωλήθηκε από την Wharf Holdings Ltd και τον όμιλο Nan Fung Group στο συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων Mount Nicholson, που βρίσκεται στην περιοχή The Peak του Χονγκ Κονγκ. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ακριβή περιοχή με θέα σε ολόκληρη την πόλη. Τον περασμένο Μάιο, όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, ένα σπίτι στο The Peak είχε νοικιαστεί στην ασύλληπτη τιμή των 210.000 δολαρίων ΗΠΑ
(1,6 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ) τον μήνα.

Το Mount Nicholson είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πολυτελή οικιστικά πρότζεκτ στο Χονγκ Κονγκ. Τα διαμερίσματα που περιλαμβάνει ήταν στο παρελθόν τα ακριβότερα της Ασίας, προτού «χάσουν» τον τίτλο από εκείνα του συγκροτήματος «21 Borrett Road» της CK Asset Holdings Ltd.

Όπως επισημαίνει το BBC, και το προηγούμενο ρεκόρ για την υψηλότερη τιμή θέσης πάρκινγκ «άνηκε» στο Χονγκ Κονγκ, όπου μια θέση είχε «πιάσει» 980.000 δολάρια ΗΠΑ το 2019.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE