Υπερψηφίστηκε το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid-19 - Έπεται έγκριση από το Συμβούλιο

Υπερψηφίστηκε το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid-19 - Έπεται έγκριση από το Συμβούλιο

Με 546 ψήφους υπέρ, 93 κατά και 51 αποχές, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο υιοθέτησε τη συμβιβαστική πρόταση επί του κανονισμού για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid.

Υπολείπεται πλέον η υιοθέτηση της ίδιας πρότασης και από τα κράτη μέλη στο Συμβούλιο, ώστε ο κανονισμός να αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιουλίου 2021.

Η ψηφοφορία στο ΕΚ πραγματοποιήθηκε χθες με ψηφιακή μορφή και το αποτέλεσμά της ανακοινώθηκε σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης από τον Πρόεδρο Σασόλι.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE