ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Εκκλησίες, πανηγύρια και γάμοι - Όσα μπορούμε να κάνουμε από αύριο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Εκκλησίες, πανηγύρια και γάμοι - Όσα μπορούμε να κάνουμε από αύριο

Σε νέα εποχή ξημερώνει από αύριο (Πέμπτη, 10 Ιουνίου) η Κύπρος μας, αφού τίθενται σε ισχύ οι νέες χαλαρώσεις που είχαν εξαγγελθεί στις ανακοινώσεις της 27ης Μαίου.

Η κατάργηση του κέρφιου (απαγόρευση κυκλοφορίας) αλλά και η επαναδραστηριοποίηση των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης αποτελούν ίσως τις 2 ‘σημαδούρες‘ της νέας δέσμης αποκλιμάκωσης των μέτρων, όμως υπάρχουν και πολλές άλλες σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Αρχικά, χαράς ευαγγέλια για τις γαμήλιες δεξιώσεις και πάρτυ αφού πλέον -αρχής γενομένης από αύριο- θα επιτρέπεται η διεξαγωγή τους σε χώρους εστίασης, υποστατικά και ξενοδοχεία πάντοτε κάτω από το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων/δείπνων γάμων και βαφτίσεων για 200 άτομα σε εσωτερικό χώρο ή 350 άτομα σε εξωτερικό χώρο για γεύμα ή δείπνο. Θα επιτρέπεται ακόμα η δεξίωση/cocktail party με 250 άτομα ανά πάσα στιγμή μόνο σε εξωτερικό χώρο.

Δεξιώσεις γάμων, αρραβώνων και βαπτίσεων θα μπορούν να τελούνται και σε οικίες, νοουμένου ότι έχει εξασφαλιστεί εκ των προτέρων σχετική έγκριση από τις υγειονομικές υπηρεσίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αίρεται ο περιορισμός των 20 ατόμων σε οικίες όμως απαραίτητη καθίσταται η παρουσίαση του SafePass.

Εξάλλου, από την Πέμπτη θα επιτρέπεται η διενέργεια λαϊκών πανηγυριών σε εκκλησίες στη βάση των πρωτοκόλλων που ισχύει για τις λαϊκές αγορές, ενώ η επαναλειτουργία των κατασκηνωτικών χώρων και άλλων παρόμοιων διαμορφωμένων χώρων, καλοκαιρινών σχολείων και παιδικών κατασκηνώσεων θα επιτρέπεται επίσης από τις 16 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη  των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.