Κατά 60% πιο μεταδοτική η ινδική μετάλλαξη, λέει Βρετανός επιδημιολόγος

Κατά 60% πιο μεταδοτική η ινδική μετάλλαξη, λέει Βρετανός επιδημιολόγος

Η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού Delta είναι κατά 60% πιο μεταδοτική από τη βρετανική μετάλλαξη Alpha του Κεντ, δήλωσε σήμερα γνωστός Βρετανός επιδημιολόγος.


Ο καθηγητής του Imperial College Νιλ Φέργκιουσον είχε υπολογίσει την περασμένη εβδομάδα ότι η μετάλλαξη Delta είχε «πλεονέκτημα μεταδοτικότητας» της τάξης του 30% με 100% έναντι της μετάλλαξης Alpha.

«Πλέον αυτό έχει οριστικοποιηθεί στο 60% που νομίζουμε ότι είναι πιθανότατα η καλύτερη εκτίμηση», είπε το πρώην μέλος της επιτροπής SAGE που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας.

Προ ημερών ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είχε πει ότι η μεταδοτικότητα της ινδικής μετάλλαξης είχε υπολογιστεί σε 40% πιο υψηλό επίπεδο από της βρετανικής μετάλλαξης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE