ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Johnson & Johnson: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να μην πάρει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

Johnson & Johnson: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να μην πάρει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε δικαίωμα να κάνει μια πρόσθετη αγορά αυτών των 100 εκατομμυρίων δόσεων, του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, το οποίο όπως φαίνεται, αποφάσισε να μην αξιοποιήσει.

Οι συζητήσεις για την ασφάλεια αλλά και τον εφοδιασμό του συγκεκριμένου εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας, φαίνεται ότι οδήγησαν σε αυτή την επιλογή ενώ, σύμφωνα με Ευρωπαΐους αξιωματούχους που επικαλείται το REUTERS, εξετάζεται το ενδεχόμενο, να δωρίσει άλλες 100 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, που δικαιούται να παραγγείλει.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ, εκτός από τις δόσεις που παρήγγειλε, είχε δικαίωμα να παραγγείλει άλλες 200 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

Το δικαίωμα για τις πρώτες 100 εκατ. από αυτές, δεν το αξιοποίησε στα τέλη Μαρτίου. Τώρα, αναμένεται με ενδιαφέρον να φανεί, αν θα γίνει το ίδιο και με τις άλλες 100 εκατομμύρια δόσεις, μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Πηγές αναφέρουν πάντως, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να παραγγείλει η ΕΕ τις επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, όμως όχι για να τις χορηγήσει στους πολίτες της αλλά για να τις δωρίσει σε φτωχότερες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει δεσμευτεί, να δωρίσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του χρόνου. Αν παραγγελθούν λοιπόν οι 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του Johnson & Johnson, μπορούν να προσφερθούν στο πρόγραμμα COVAX, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top