Τατάρ και Ερτουγρούλογλου συμμετέχουν σε Διπλωματικό Φόρουμ στην Αττάλεια

Τατάρ και Ερτουγρούλογλου συμμετέχουν σε Διπλωματικό Φόρουμ στην Αττάλεια

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ αναχωρεί σήμερα Πέμπτη για την Τουρκία όπου θα λάβει μέρος στο Διπλωματικό Φόρουμ που θα διεξαχθεί στην Αττάλεια μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου ενώ πρόσκληση έλαβε και «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αναχωρεί και αυτός σήμερα για την Τουρκία για να συμμετάσχει στο Φόρουμ.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Τατάρ και Ερτουγρούλογλου αναμένεται ότι θα έχουν διάφορες επαφές στο πλαίσιο του Φόρουμ, στο οποίο, όπως μεταδίδεται, θα λάβουν μέρος 1.300 ανώτατοι αξιωματούχοι, όπως αρχηγοί κρατών και Κυβερνήσεων και Υπουργοί Εξωτερικών.
 
Το Φόρουμ θα αρχίσει την Παρασκευή 18 Ιουνίου το μεσημέρι με ομιλία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώ το Φόρουμ θα τελειώσει την Κυριακή 20 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί με διάσκεψη Τύπου που θα παραθέσει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE