Άνοιξε από σήμερα για όλες τις ηλικίες η Πύλη Εμβολιασμού

Άνοιξε από σήμερα για όλες τις ηλικίες η Πύλη Εμβολιασμού

Άνοιξε σήμερα η Πύλη Εμβολιασμού για όλες τις ηλικίες και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι εξαντλήσεως όλων των διαθέσιμων ραντεβού, που θα διατεθούν για εμβολιασμό, σε Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, η Πύλη άνοιξε σήμερα για όλα τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, σημειώνοντας πως θα παραμείνει ανοικτή μέχρι να εξαντληθούν τα ραντεβού.

Εξήγησε πως πρόθεση του Υπουργείου Υγείας είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προστίθενται ραντεβού, με τα διαθέσιμα εμβόλια, που θα παραλαμβάνονται.

Το Υπουργείου Υγεία προτρέπει όλους τους πολίτες να συμβάλουν στο τεράστιο εγχείρημα, που είναι σε εξέλιξη,  για τον εμβολιασμό όσο το δυνατό μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού, θωρακίζοντας έτσι ολόκληρη την κοινωνία.

Τονίζει εκ νέου πως ο υπερβολικός εφησυχασμός είναι αυτή την περίοδο ο μεγαλύτερος εχθρός μας στη μάχη που εξακολουθούμε να δίνουμε ενάντια στον ιό και μπορεί να φέρει ανατροπή στην επιδημιολογική εικόνα και καθυστέρηση στην ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα.

Στο μεταξύ, στην Κύπρο μέχρι και τις 12 Ιουνίου, ποσοστό 59,3% του πληθυσμού που δύναται να εμβολιαστεί, έλαβε την 1η δόση. Επίσης, ποσοστό 40% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα είτε μετά τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson&Johnson είτε λαμβάνοντας και τις δύο δόσεις των εμβολίων της AstraZeneca, της Moderna και της Pfizer/BioNTech.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε στην Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνάντηση που είχε η κ. Ολγκίν με τον «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό, με την κ. Ολγκίν, κατόπιν αιτήματος της ίδιας.

BEST OF TOTHEMAONLINE