Σε γρίφο για γερούς λύτες έχει εξελιχθεί ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης, με τον Νίκο Αναστασιάδη, να σβήνει και να γράφει τα πιθανά ονόματα που θα απαρτίζουν του νέο Κυβερνητικό σχήμα."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Γράψε-σβήσε στο Προεδρικό- Αλλάζουν τα σχέδια για τον Κούσιο, στο Δικαιοσύνης η Στέφη Δράκου

20.06.2021
17:06
Πολιτική

Σε γρίφο για γερούς λύτες έχει εξελιχθεί ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης, με τον Νίκο Αναστασιάδη, να σβήνει και να γράφει τα πιθανά ονόματα που θα απαρτίζουν του νέο Κυβερνητικό σχήμα.

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο με τα πρόσωπα που είτε είχαν προταθεί τις προηγούμενες μέρες από τους στενούς συνεργάτες ή και αυτά που απορρίφθηκαν στην πορεία για… διάφορους λόγους.

Μέχρι την Πέμπτη το βράδυ θεωρείτο βέβαιο πως ο Κυριάκος Κούσιος θα αναλάμβανε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Μέχρι και ο ίδιος φέρεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πως είχε αυτή την ενημέρωση. Ωστόσο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποφάσισε να κάνει αλλαγή της τελευταίας στιγμής και να τον τοποθετήσει στην ΕΔΥ. 

Δεν είναι τυχαίο, που ο ΠτΔ ανέφερε αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον σημερινό Πρόεδρο Δημόσιας Υπηρεσίας, Γιώργο Παπαγεωργίου, πως στο τέλος του μηνός θα ληφθούν οι αποφάσεις του για τη νέα σύνθεση της ΕΔΥ, αφού λήγει η θητεία της παρούσας.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης θα βρεθεί -τελικά- η Στέφη Δράκου.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Μάριος Πελεκάνος, Αναπληρώτρια η Νιόβη Παρισσινού, το Υπουργείο Υγείας ο Αδάμος Αδάμου, ενώ τη θέση του Επιτρόπου Εθελοντισμού ο Παναγιώτης Σεντόνας.