ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε και πώς επιστρέφουν τα περιοριστικά μέτρα – Ποιους απειλεί η ινδική μετάλλαξη

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε και πώς επιστρέφουν τα περιοριστικά μέτρα – Ποιους απειλεί η ινδική μετάλλαξη

Αύξηση παρατηρείται στον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, γεγονός που μεγαλώνει τον φόβο του πισωγυρίσματος και νέου κύματος, όπως επίσης και την επιστροφή των περιοριστικών μέτρων.

Μετά από σχεδόν ένα μήνα με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά, επιστρέψαμε στον τριψήφιο. Συγκεκριμένα Χθες (Τρίτη 22/06), το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 122 (ποσοστό θετικότητας: 0,32%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Η μεγαλύτερη ανησυχία αφορά την ινδική μετάλλαξη του κορωνοιού, η οποία εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και όπως δηλώνουν οι ειδικοί χτυπά περισσότερο τους νεαρότερους σε ηλικία αλλά και τους ανεμβολίαστους. Ένα στέλεχος το οποίο είναι αρκετά πιο απειλητικό και μεταδοτικό από το Αγγλικό στέλεχος του κορωνοιού.  

Όπως εξηγούν και τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, μετά το ολικό άνοιγμα της Κύπρου αλλά και την είσοδο τουριστών στο νησί, όπως επίσης και την επιστροφή Κύπριων φοιτητών από το εξωτερικό, είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση και να εμποδίσουμε το ινδικό στέλεχος του ιού να εξαπλωθεί στην κοινότητα.

Με βάση τα πιο πάνω δεν είναι καθόλου απίθανο τον Σεπτέμβριο να ζήσουμε ξανά τα περιοστικά μέτρα που άλλαξαν σε όλους την ζωή μας. Κέρφιου (απαγόρευση κυκλοφορίας), αποστολή μηνύματος στο 8998 για διακίνηση και ένα νέο lockdown βρίσκονται στο τραπέζι.

Άλλωστε τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου – λίγες μέρες πριν την αποχώρηση του – για το ποσοστό θετικότητας το οποίο διπλασιάστηκε.

Την ίδια ώρα πονοκέφαλος επικρατεί και με τους αργούς ρυθμούς που προχωρά η εμβολιαστική κάλυψη, καθώς μετά τις τελευταίες χαλαρώσεις το ενδιαφέρον των πολιτών μειώθηκε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top