ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πότε έρχονται αυστηρότερα μέτρα -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πότε έρχονται αυστηρότερα μέτρα -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συνεχίζεται η οπισθοδρόμηση όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας αφού κατά τη χθεσινή (Τετάρτη 23/6) ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας παρατηρήθηκε νέα αύξηση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες ανακοινώσεις, πέραν των ημερήσιων επιβεβαιωμένων περιστατικών (που ανήλθαν στα 167) αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στο βαθμό θετικότητας (έφτασε το 0.50%) όσο και στον αριθμό των νοσηλευόμενων (43).

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η ανησυχία έκδηλη μέσω δηλώσεων και ανακοινώσεων με τις φράσεις ‘τέταρτο κύμα’, ‘ινδική μετάλλαξη’ ‘ανεμβολίαστοι’ και ‘έξαρση’ να κυριαρχούν στο λεξιλόγιο των ειδικών και αρμοδίων με το ThemaOnline να προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι των εξελίξεων.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε -και με πάσα επιφύλαξη αφού οι δείκτες των νοσηλειών είναι αυτοί που καθορίζουν ουσιαστικά την στρατηγική- το ενδεχόμενο επιστροφής αυστηρότερων μέτρων (τουλάχιστον πριν το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου) πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά απομακρυσμένο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενδεχόμενο “shut down” της οικονομίας θα επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο παρά τις όποιες ανησυχίες.

Ουσιαστικά στόχος και σκοπός θα είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας με παραμονή των υφιστάμενων μέτρων -μέχρι και την έναρξη του φθινοπώρου- ενώ ιδιαίτερη βάση αναμένεται να δοθεί στην καμπάνια για εμβολιασμό ιδιαίτερα νέων ατόμων (κάτω των 40), αφού εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο κενό στο τείχος ανοσίας. 

Δεν πρόκειται λοιπόν -πλην ακραίου σεναρίου που θα οδηγήσει σε αφόρητη πίεση των νοσηλευτηρίων- να υπάρξει πισωγύρισμα όσον αφορά τα μέτρα καθώς δίνεται η δυνατότητα του εμβολιασμού, με το ποσοστό που πλέον δεν έχει λάβει κάποια δόση να αποτελεί μειοψηφία. Ιδιαίτερα το σκέλος της οικονομίας, ήταν αυτό το οποίο αναφέρθηκε αρκετές φορές σε συζητήσεις τονίζοντας τη σημαντικότητα που θα έχει η καλοκαιρινή περίοδος στην προσπάθεια που γίνεται για επαναφορά. 

Τέλος, όπως διαφαίνεται η ινδική μετάλλαξη χτυπά σε μεγαλύτερο βαθμό τους μη εμβολιασμένους με τις ηλικίες 18-35 (στην Κύπρο) να αφήνουν αρκετό χώρο διασποράς και εξάπλωσης με τους ειδικούς και αρμόδιους να συνεχίζουν τις εκκλήσεις για ραντεβού εμβολιασμού.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top