ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πότε έρχονται αυστηρότερα μέτρα -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πότε έρχονται αυστηρότερα μέτρα -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συνεχίζεται η οπισθοδρόμηση όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας αφού κατά τη χθεσινή (Τετάρτη 23/6) ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας παρατηρήθηκε νέα αύξηση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες ανακοινώσεις, πέραν των ημερήσιων επιβεβαιωμένων περιστατικών (που ανήλθαν στα 167) αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στο βαθμό θετικότητας (έφτασε το 0.50%) όσο και στον αριθμό των νοσηλευόμενων (43).

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η ανησυχία έκδηλη μέσω δηλώσεων και ανακοινώσεων με τις φράσεις ‘τέταρτο κύμα’, ‘ινδική μετάλλαξη’ ‘ανεμβολίαστοι’ και ‘έξαρση’ να κυριαρχούν στο λεξιλόγιο των ειδικών και αρμοδίων με το ThemaOnline να προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι των εξελίξεων.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε -και με πάσα επιφύλαξη αφού οι δείκτες των νοσηλειών είναι αυτοί που καθορίζουν ουσιαστικά την στρατηγική- το ενδεχόμενο επιστροφής αυστηρότερων μέτρων (τουλάχιστον πριν το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου) πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά απομακρυσμένο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενδεχόμενο “shut down” της οικονομίας θα επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο παρά τις όποιες ανησυχίες.

Ουσιαστικά στόχος και σκοπός θα είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας με παραμονή των υφιστάμενων μέτρων -μέχρι και την έναρξη του φθινοπώρου- ενώ ιδιαίτερη βάση αναμένεται να δοθεί στην καμπάνια για εμβολιασμό ιδιαίτερα νέων ατόμων (κάτω των 40), αφού εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο κενό στο τείχος ανοσίας. 

Δεν πρόκειται λοιπόν -πλην ακραίου σεναρίου που θα οδηγήσει σε αφόρητη πίεση των νοσηλευτηρίων- να υπάρξει πισωγύρισμα όσον αφορά τα μέτρα καθώς δίνεται η δυνατότητα του εμβολιασμού, με το ποσοστό που πλέον δεν έχει λάβει κάποια δόση να αποτελεί μειοψηφία. Ιδιαίτερα το σκέλος της οικονομίας, ήταν αυτό το οποίο αναφέρθηκε αρκετές φορές σε συζητήσεις τονίζοντας τη σημαντικότητα που θα έχει η καλοκαιρινή περίοδος στην προσπάθεια που γίνεται για επαναφορά. 

Τέλος, όπως διαφαίνεται η ινδική μετάλλαξη χτυπά σε μεγαλύτερο βαθμό τους μη εμβολιασμένους με τις ηλικίες 18-35 (στην Κύπρο) να αφήνουν αρκετό χώρο διασποράς και εξάπλωσης με τους ειδικούς και αρμόδιους να συνεχίζουν τις εκκλήσεις για ραντεβού εμβολιασμού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

«Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, ο οποίος έγινε δεκτός το πρωί της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που θα έχει με τον κ. Κόστα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Τον συνεχάρη, παράλληλα, για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί όλα τα κράτη μέλη.

BEST OF TOTHEMAONLINE