ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποιοι χώροι θεωρούνται υψηλού κινδύνου και φέρνουν μέτρα - Όλα τα σενάρια αυστηροποίησης

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποιοι χώροι θεωρούνται υψηλού κινδύνου και φέρνουν μέτρα - Όλα τα σενάρια αυστηροποίησης

Η συνεχής επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας αλλά και των δεικτών έχει επιφέρει ανησυχία και στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η επιστημονική ομάδα -όσοι έχουν απομείνει- έχει κληθεί εκτάκτως να ανέβει το λόφο του Προεδρικού στις 18:30. Όπως διαχέεται ο λόγος της έκτακτης σύσκεψης αφορά επί της ουσίας την ανάγκη για ανακοπή της διασποράς. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Έχοντας αναφέρει και σε προηγούμενα δημοσιεύματα με πληροφορίες του ThemaOnline ο στόχος και σκοπός είναι να αποφευχθεί η οποιαδήποτε λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων, αφού παρά την έξαρση η οικονομία βρίσκεται διαρκώς στον αναπνευστήρα και ενδεχόμενο πισωγύρισμα θα αποβεί καταστροφικό. 

Η προσοχή λοιπόν εστιάζεται στο πως θα περιοριστεί η διασπορά -να γίνουν δηλαδή στοχευμένες κινήσεις στους χώρους που έκαναν την εμφάνιση τους οι περισσότερες αλυσίδες- χωρίς ωστόσο η αυστηροποίηση να επηρεάσει την ομαλή λειτουργία τους.

Κάτι τέτοιο στο παρόν στάδιο αποτελεί δισεπίλυτο γρίφο αφού σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους η έξαρση οφείλεται (πέραν της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ) στην ανυπακοή και την αδυναμία τήρησης μέτρων αποστασιοποίησης και λοιπών πρωτοκόλλων. 

Στο μικροσκόπιο θα τεθούν αυτόματα χώροι διασκέδασης (όχι απαραίτητα νυχτερινής) αφού οι εικόνες και τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και παράλληλα οι αλυσίδες που εξετάζονται μέσω της μονάδας ιχνηλάτησης καθιστούν αυτούς τους χώρους σαν νούμερο ένα προτεραιότητα. Το σενάριο που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες αφορά την συστηματικότερη και αυστηρότερη επιβολή της νομοθεσίας κατά τους ελέγχους. 

Πέραν των χώρων διασκέδασης αρκετά περιστατικά εντοπίζονται πλέον και σε πάρτυ (που λαμβάνουν χώρα κατά κύριο λόγο σε οικίες) αλλά ακόμη και σε χώρους εργασίας. Έχοντας λοιπόν στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως Κυβέρνηση και Υπουργικό θα προσπαθήσουν να αποφύγουν όπως... ο διάολος το λιβάνι ενδεχόμενη αυστηροποίηση και σκληρότερα μέτρα, το πιθανότερο είναι να δοθεί έμφαση στους ελέγχους. 

Τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι θαμώνες θα πρέπει να 'νιώσουν' ξανά την ανάσα και τον έλεγχο, ούτως ώστε να επανέλθει στην ημερήσια διάταξη και ρουτίνα η τήρηση των βασικών μέτρων αυτοπροστασίας και αποστασιοποίησης αφού η εκθετική αύξηση κρουσμάτων και η παύση των εμβολιασμών φυσιολογικά θα επιφέρει εισροή νοσηλευόμενων με το τέταρτο κύμα να βρίσκεται προ των πυλών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top