Θλίψη στο θέατρο: Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς

Θλίψη στο θέατρο: Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1944 στα Ξανθόγεια της Έδεσσας.

Στην καριέρα του είχε ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους κυρίως στο θέατρo, ενώ έκανε και αρκετές συνεργασίες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Η πιο πρόσφατη συμμετοχή του ήταν στην τηλεοπτική σειρά «Κόκκινο Ποτάμι».

Ο Γιάννης Θωμάς είχε συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του:

«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιάννη Θωμά, ενός αγαπητού και ξεχωριστού Ανθρώπου και Ηθοποιού, με τον οποίο είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε σε πολλές παραγωγές μας. Συνεχίζοντας την γιαννιώτικη παρουσία του από τον ΟΗΘ πρωτοέπαιξε στο ΔΗΠΕΘΙ στον «Εχθρό του Λαού» του Ίψεν, το εναρκτήριο έργο του Θεάτρου, στις 3 Φεβρουαρίου 1984. Έκτοτε μέχρι και την τελευταία φορά που συνεργάστηκε με τη Δημοτική μας Σκηνή, το χειμώνα του 2018, όπου έπαιξε στο έργο «ANACARBIT / Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο» του Δημήτρη Βαρτζιώτη κι αμέσως μετά στη συμπαραγωγή «Το Υπόγειο» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, συμμετείχε συνολικά σε 16 θεατρικές παραγωγές που παρουσιάστηκαν σε 508 παραστάσεις, σε πολλές από τις οποίες επωμίστηκε πρωταγωνιστικούς ρόλους».

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Καζακστάν μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για επίσημη επίσκεψη - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στο Καζακστάν μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για επίσημη επίσκεψη - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στις 13:55 αναχωρεί η πρώτη απευθείας πτήση της Air Astana από το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας στην πρωτεύουσα του Καζακστάν και θα μεταφέρει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την αποστολή, στο πρώτο ταξίδι Προέδρου της Κύπρου στη μεγαλύτερη χώρα του Καυκάσου.

BEST OF TOTHEMAONLINE