Πηλείδου: Περί το Νοέμβριο - Δεκέμβριο μπαίνει ξανά γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ

Πηλείδου: Περί το Νοέμβριο - Δεκέμβριο μπαίνει ξανά γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ

Περί το Νοέμβριο - Δεκέμβριο μπαίνει ξανά γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ, αυτή τη φορά στο τεμάχιο 10 από την εταιρεία ExxonMobil, δήλωσε η σήμερα Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νατάσα Πηλείδου.

 
Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, η Υπουργός ανέφερε πως σε σχέση με το ενεργειακό πρόγραμμα έχουμε δουλέψει πολύ εντατικά μαζί με την ExxonMobil η οποία είναι η πρώτη εταιρεία που θα προχωρήσει με γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ μέσα προς το τέλος του έτους.

Όπως είπε η κ. Πηλείδου, έχει ήδη υπογραφεί το συμβόλαιο με το γεωτρύπανο και βρισκόμαστε στη διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών, οι οποίες είναι τυπικές και δεν αναμένεται να καθυστερήσουν.
 
Πρόσθεσε πως έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στην Κύπρο εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για να λάβουν μέρος στη διαδικασία των γεωτρήσεων.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ελπίζουμε πως δεν θα έχουμε εκπλήξεις και δεν αναμένουμε εκπλήξεις όσον αφορά το θέμα της Πανδημίας. Αναμένουμε Νοέμβριο με Δεκέμβριο το πολλή να ξεκινήσει ξανά το γεωτρητικό πρόγραμμα, θα ακολουθήσει η ΕΝΙ ΤΟΤΑL με την οποία επίσης γίνονται διαβουλεύσεις και προχωρούμε με τον σχεδιασμό», είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Σε μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές στιγμές των τελευταίων ετών για το Κυπριακό, εξελίσσεται η επικείμενη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου, σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας τόσο σε επίπεδο ΟΗΕ όσο και μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE