Πρώτη χώρα με πρόγραμμα για τρίτη δόση του εμβολίου κατά Covid η Βρετανία

Πρώτη χώρα με πρόγραμμα για τρίτη δόση του εμβολίου κατά Covid η Βρετανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που εξέδωσε προκαταρκτικές οδηγίες για ένα μαζικό πρόγραμμα χορήγησης τρίτης, ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Οι κατευθυντήριες γραμμές για ένα τέτοιο πρόγραμμα συντάχθηκαν από την Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης ώστε το εθνικό σύστημα υγείας NHS να είναι προετοιμασμένο αν δοθεί το πράσινο φως για μία τέτοια εκστρατεία εκ νέου εμβολιασμού.

Οι κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν τη σειρά προτεραιότητας που θα έχουν οι πολίτες για τον ενισχυτικό εμβολιασμό «το συντομότερο δυνατό από το Σεπτέμβριο του 2021».

Στην κορυφή της σειράς προτεραιότητας είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι άνω των 16 ετών και ακολουθούν κατά σειρά οι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας, όλοι οι πολίτες άνω των 70 ετών, όσοι θεωρούνται κλινικά εξαιρετικά ευπαθείς και το υγειονομικό προσωπικό πρώτης γραμμής.

Οι οριστικές συστάσεις της επιτροπής θα δημοσιευθούν πριν από το Σεπτέμβριο.

Ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ δήλωσε ότι «το πρώτο εμβολιαστικό πρόγραμμα αποκαθιστά την ελευθερία σε αυτή τη χώρα και το ενισχυτικό μας πρόγραμμα θα διαφυλάξει αυτή την ελευθερία».

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε «να κρατήσει μακριά» τον κορωνοϊό το χειμώνα, αφού θα έχουν αρθεί οι περιορισμοί.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline