Πρώτη χώρα με πρόγραμμα για τρίτη δόση του εμβολίου κατά Covid η Βρετανία

Πρώτη χώρα με πρόγραμμα για τρίτη δόση του εμβολίου κατά Covid η Βρετανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που εξέδωσε προκαταρκτικές οδηγίες για ένα μαζικό πρόγραμμα χορήγησης τρίτης, ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Οι κατευθυντήριες γραμμές για ένα τέτοιο πρόγραμμα συντάχθηκαν από την Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης ώστε το εθνικό σύστημα υγείας NHS να είναι προετοιμασμένο αν δοθεί το πράσινο φως για μία τέτοια εκστρατεία εκ νέου εμβολιασμού.

Οι κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν τη σειρά προτεραιότητας που θα έχουν οι πολίτες για τον ενισχυτικό εμβολιασμό «το συντομότερο δυνατό από το Σεπτέμβριο του 2021».

Στην κορυφή της σειράς προτεραιότητας είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι άνω των 16 ετών και ακολουθούν κατά σειρά οι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας, όλοι οι πολίτες άνω των 70 ετών, όσοι θεωρούνται κλινικά εξαιρετικά ευπαθείς και το υγειονομικό προσωπικό πρώτης γραμμής.

Οι οριστικές συστάσεις της επιτροπής θα δημοσιευθούν πριν από το Σεπτέμβριο.

Ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ δήλωσε ότι «το πρώτο εμβολιαστικό πρόγραμμα αποκαθιστά την ελευθερία σε αυτή τη χώρα και το ενισχυτικό μας πρόγραμμα θα διαφυλάξει αυτή την ελευθερία».

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε «να κρατήσει μακριά» τον κορωνοϊό το χειμώνα, αφού θα έχουν αρθεί οι περιορισμοί.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Συνήλθε το θύμα και καταθέτει - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των 2 καταζητούμενων

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Συνήλθε το θύμα και καταθέτει - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των 2 καταζητούμενων

Εντατικά συνεχίζουν τις έρευνες τους τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με την απόπειρα φόνου του 36χρονου Σύρου που διαπράχθηκε το περασμένο Σάββατο στη Λεμεσό. Η κατάσταση της υγείας του 36χρονου είναι εκτός κινδύνου.

BEST OF TOTHEMAONLINE