ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποιοι θα φοράνε μάσκα, πού θα μπαίνουν μη εμβολιασμένοι - Μαχαίρι και καρπούζι στο Υπουργικό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποιοι θα φοράνε μάσκα, πού θα μπαίνουν μη εμβολιασμένοι - Μαχαίρι και καρπούζι στο Υπουργικό

Δυστυχώς συνεχίστηκε και επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή (Τετάρτη 30/6) ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας των τελευταίων ημερών με τα ημερήσια επιβεβαιωμένα περιστατικά να φτάνουν πλέον σε δυσθεώρητα ύψη. 

Τα 429 κρούσματα ήρθαν να δώσουν συνέχεια στα υψηλά νούμερα των τελευταίων ημερών με τον αριθμό, αυτό καθ'αυτόν να μην είναι το μόνο ανησυχητικό στοιχείο που προκύπτει από τις εργαστηριακές εξετάσεις. Όπως γίνεται αντιληπτό όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες παρουσιάζουν άνοδο αφού τόσο ο βαθμός θετικότητας (1.18%) όσο και η συνεχώς αυξανόμενη ροή των νοσηλευόμενων χτυπούν πιο δυνατά από ποτέ το καμπανάκι κινδύνου στις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Μπορεί από πλευράς Κυβέρνησης να έχει τονιστεί πώς δεν πρόκειται να υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων και κατ'επέκταση κλείσιμο επιχειρήσεων σε αυτή τη φάση -αφού η απρόσκοπτη λειτουργία της οικονομίας αποτελεί των πρώτιστο στόχο σε αυτό το χρονικό σημείο- όμως τα μαντάτα των τελευταίων ημερών έχουν επιφέρει φυσιολογικά μία αναστάτωση με Υπουργείο Υγείας και επιστημονική συμβουλευτική ομάδα -αλλά και διυπουργική επιτροπή- να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή. 

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν το Safepass επανέρχεται (μετά από προσωπική εισήγηση του απερχόμενου Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου) και σε εξωτερικούς χώρους αφού ο συγχρωτισμός πολιτών εικάζεται πως ευθύνεται για τη δημιουργία διαφόρων αλυσίδων μετάδοσης που είναι πλέον ενεργές. Μάλιστα η απόκρυψη (πολλές φορές) ή οι αυξημένες επαφές των κρουσμάτων αποτελούν τροχοπέδι στο ήδη δύσκολο έργο της μονάδας ιχνηλάτησης. 

Πέραν αυτού διάφορες εισηγήσεις, κίνητρα αλλά και αυστηροποιήσεις σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα (ιδίως σε ότι αφορά τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης) έχουν τεθεί επί τάπητος και εξετάζονται με σκοπό να παρουσιαστούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο Παρασκευή (2/7 στις 7 το απόγευμα). Αρκετά εξ'αυτών αφορούν τα κίνητρα (και αντι-κίνητρα) που θα δοθούν σε εμβολιασμένους και μη καθώς είναι ξεκάθαρος ο στόχος της αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης, που αγγίζει πλέον το 65%. 

Παρά τα όσα είχαν διαφανεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο -και σε ότι συνέβη σε αντιστοιχία στην Ελλάδα- η κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους φαίνεται να ξεθωριάζει, παρά το γεγονός ότι ακόμη και μέλη της επιστημονικής ομάδας παραδέχονται πως δεν έχει βοηθήσει στο βαθμό που θα έπρεπε. Πιθανότερο λοιπόν σενάριο είναι η μάσκα να παραμείνει για λίγο ακόμα καιρό. 

Όσον αφορά τώρα χώρους που θα απαγορεύεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους, φαντάζει αυτή τη στιγμή κάπως απομακρυσμένο και αυτό διότι από τη μία ήδη είναι αρκετές οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες που κατακεραυνώνουν μια τέτοια εισήγηση, ενώ από την άλλη, όπως και ο 'χρηματισμός' ενδέχεται να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top