ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οδηγοί προσοχή: Σε αυτούς τους αυτοκινητοδρόμους θα γίνονται εργασίες

Οδηγοί προσοχή: Σε αυτούς τους αυτοκινητοδρόμους θα γίνονται εργασίες

Η  πρωινή αναφορά για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο δεν καταγράφει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Στις κύριες οδικές αρτηρίες των πόλεων αναμένεται αυξημένη τροχαία κίνηση, ενώ σε διάφορες περιοχές όπου διεξάγονται εργασίες, πιθανόν να επηρεάζεται η ομαλή διέλευση της τροχαίας κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας – Παραλιμνίου, την περίοδο 13/05/2021 – 30/06/2021, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 8:30π.μ. και 5:00μ.μ, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του πρασίνου των κεντρικών νησίδων, από το Τμήμα Δασών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον Κυκλικό Κόμβο Ριζοελιάς μέχρι και το Παραλίμνι, θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη λωρίδα κυκλοφορίας της κεντρικής νησίδας, και από τις δύο κατευθύνσεις για μήκος 1500μ. περίπου κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

 

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Παραλιμνίου-Αεροδρομίου Λάρνακας, την περίοδο 28/6/2021 – 08/07/2021, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:00, καθημερινά εκτός Παρασκευής και Σαββατοκύριακου, το Τμήμα Δασών θα προβαίνει σε εργασίες ποτίσματος του πρασίνου στην κεντρική νησίδα του δρόμου. Κατά την πιο πάνω περίοδο, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 1,5χλμ. περίπου η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, από κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς μέχρι την 3η έξοδο Ξυλοφάγου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

 

Εργασίες φροντίδας του πρασίνου των κεντρικών νησίδων σε αυτοκινητοδρόμους της επαρχίας Λάρνακας, θα διεξάγονται την περίοδο 31/05/2021-30/06/2021, από το Τμήμα Δασών ως ακολούθως:

 

α) Δευτέρα με Πέμπτη, μεταξύ των ωρών 08:30-17:00, στους αυτοκινητοδρόμους Αεροδρομίου Λάρνακας-Παραλιμνίου και Λάρνακας-Λευκωσίας, από τον κυκλικό κόμβο αεροδρομίου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και ακολούθως προς Λευκωσία

β) Παρασκευή, μεταξύ των ωρών 08:30-17:00, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Κοφίνου

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη της κεντρικής νησίδας λωρίδα κυκλοφορίας, και από τις δύο κατευθύνσεις για μήκος 1500μ. περίπου, κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

 

Στον αυτοκινητόδρομο Πάφου–Λεμεσού, την περίοδο 2/6/2021 - 2/7/2021, τις καθημερινές μεταξύ των ωρών 8:00π.μ. - 3:00μ.μ., στο τμήμα από την Ερήμη προς την Πέτρα του Ρωμιού, θα εκτελούνται εργασίες για πότισμα φυτειών εντός της κεντρικής νησίδας από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, στην κατεύθυνση από τη Λεμεσό προς την Πάφο σε μήκος 1000 μ. περίπου και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

 

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από την Τετάρτη 14 Απρίλιου, 2021 θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης του κόμβου Κόρνου. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 μήνες και αφορούν αφενός τη βελτίωση των υφιστάμενων κλάδων του κόμβου στη δυτική πλευρά του αυτοκινητόδρομου, για είσοδο στον αυτοκινητόδρομο από Κόρνο/ Πυργά προς Λευκωσία και για έξοδο από Λεμεσό προς Κόρνο/ Πυργά, και αφετέρου τη δημιουργία νέας εισόδου στην ανατολική πλευρά, από Κόρνο/ Πυργά προς Λεμεσό.

 

Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού θα διεξάγονται και από την Τετάρτη, 23/6/2021 μέχρι την Πέμπτη, 1/7/2021 μεταξύ των ωρών 20:00 το βράδυ και 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, εκτός Παρασκευής και Σαββατοκύριακου, για συντήρηση του οδοστρώματος στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από την έξοδο Παρεκκλησιάς μέχρι την έξοδο Μονής, με κατεύθυνση προς Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνουν τμηματικά και οι δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία σε μήκος 3 χλμ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας το οποίο θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

 

Στη Λεμεσό, τη Δευτέρα 28/6/2021, από τις 22:00 μέχρι τις 6:00 π.μ. της επόμενης μέρας, στον κυκλικό κόμβο Μέσα Γειτονιάς θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης ασφαλτικού οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα είναι κλειστές: η λωρίδα εξόδου από τον Παρακαμπτήριο με κατεύθυνση από Γερμασόγεια προς τον κυκλικό κόμβο Μέσα Γειτονιάς, καθώς και η λωρίδα που οδηγεί από τον κυκλικό κόμβο Αγίου Αθανασίου προς τον κυκλικό κόμβο Μέσα Γειτονιάς. Η διακίνηση της τροχαίας από Γερμασόγεια προς τον κυκλικό κόμβο Μέσα Γειτονιάς θα γίνεται διαμέσου του κυκλικού κόμβου Αγίου Αθανασίου και το δευτερεύον οδικό δίκτυο.

 

Επίσης στη Λεμεσό, την Τετάρτη 30/6/2021, από τις 2:00 π.μ. - 5:00 π.μ., στη φωτοελεγχόμενη συμβολή των οδών Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και Σταύρου Στυλιανίδη στη Μέσα Γειτονιά θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης ασφαλτικού οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα είναι κλειστά: τμήμα της οδού Σταύρου Στυλιανίδη, παρά τη φωτοελεγχόμενη συμβολή, τμήμα της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ παρά την εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα καθώς και οι λωρίδες από τον κυκλικό κόμβο Μέσα Γειτονιάς προς κέντρο πόλης. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Κυριάκου Μάτση, Αγίου Παντελεήμονος και το δευτερεύον οδικό δίκτυο.

 

Στον παρακαμπτήριο δρόμο Γερμασόγειας, συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου. Την περίοδο 8 Μαρτίου 2021 μέχρι 19 Ιουλίου 2021, τμήμα της οδού Ψαρών, στη συμβολή της με την οδό Αγίου Γεωργίου θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Αγίας Παρασκευής και Ισαβέλλας και παραπλήσιους δρόμους.

 

Στη λεωφόρο Μακαρίου, στη Λευκωσία, από τη συμβολή της με την οδό Ανδρέα Αραούζου μέχρι και τη συμβολή με την οδό Καρπενησίου, από τις 17:00 της Παρασκευής 25/06/2021 και μέχρι τις 05:00 της Δευτέρας 28/06/2021, όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας θα είναι κλειστές λόγω εργασιών αντικατάστασης αγωγών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς κέντρο πόλης προτρέπονται να χρησιμοποιούν την οδό Ρωμανού για τη μετάβαση στον προορισμό τους ενώ οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λεμεσό προτρέπονται να χρησιμοποιούν την οδό Νάξου.

 

Στη Λευκωσία, στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Λεμεσού μέχρι τον κυκλικό κόμβο Τσερίου, από τη Δευτέρα 14/6/2021 μέχρι την Παρασκευή 18/8/2021, από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 6:00 π.μ. το πρωί της επομένης, θα εκτελούνται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας θα είναι κλειστές σε τμήματα μήκους 1000μ., περίπου και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται διαμέσου των λεωφόρων Λεμεσού, Ιωσήφ ΧʺΙωσήφ και Κωνσταντινουπόλεως προς τη λεωφόρο Τσερίου.

 

Επίσης στη Λευκωσία, από την Τετάρτη 19/05/2021, μέχρι το τέλος Ιουνίου, στη λεωφόρο Διγενή Ακρίτα, με κατεύθυνση από τα φώτα τροχαίας Αγίου Αντωνίου προς τα φώτα τροχαίας Λυκαβηττού, θα διεξάγονται εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων και διαμόρφωσης παράλληλων χώρων στάθμευσης στη νότια πλευρά της λεωφόρου. Για το σκοπό αυτό, η μια λωρίδα κυκλοφορίας θα είναι κλειστή για τα οχήματα. Ο δρόμος αναμένεται να επαναλειτουργήσει με δύο λωρίδες στο τέλος Ιουνίου με την τελική του διαμόρφωση.

 

Στην επαρχία Λευκωσίας, από τη Δευτέρα 19/4/21 και για περίοδο 6 μηνών, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, μεταξύ των ωρών 07:00 – 17:00, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος σε δρόμους διάφορων περιοχών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η μία λωρίδα κυκλοφορίας θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200 μέτρων περίπου και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στην άλλην λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση σήμανσης "STOP & GO".

 

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, την περίοδο 24/4/2021 - 23/10/2021, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας - Λεμεσού με το λιμάνι Βασιλικού θα είναι κλειστός για την τροχαία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο, διαμέσου Μαρί, εκτός από οχήματα και πεζούς που θα διακινούνται από και προς παρόδιες περιουσίες για τα οποία θα γίνονται οι ανάλογες διευθετήσεις.

 

Επίσης στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, την περίοδο 27/05/2021-30/07/2021 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 07:00-16:00, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού, από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας, του παλιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού, από τη ‘Δεξαμενή Σταυροβουνίου’ μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 650 μέτρα, περίπου) και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

 

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού επίσης, την περίοδο 21/06/2021–13/08/2021 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας, μεταξύ των ωρών 07:00 – 16:00, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας του δρόμου, από την «Δεξαμενή Χοιροκοιτίας» μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 850 μέτρα περίπου) και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με την χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

 

Σε τμήμα του παλαιού δρόμου Λεμεσού - Λευκωσίας, ​παρά τον κόμβο Μονής, συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής/ τοποθέτησης αγωγού για τις ανάγκες του ΣΑΛΑ, από ιδιωτική εταιρεία. Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 30/7/2021 και θα διεξάγονται από τις 7:00π.μ. μέχρι τις 4:00μ.μ., καθημερινά εκτός Κυριακής και αργιών. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η βόρεια λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς τη Λευκωσία σε μήκος 120μ. περίπου, η τροχαία θα διοχετεύεται στη νότια λωρίδα κυκλοφορίας και θα γίνεται διαχείριση της τροχαίας κίνησης με προσωρινά φώτα τροχαίας.

 

Σε τμήμα του παλαιού δρόμου Πάφου-Λεμεσού, μήκους 2800 μέτρων από την Επισκοπή Λεμεσού και μετά τη διασταύρωση Κολοσσίου προς Κάστρο, συνεχίζονται οι εργασίες μικροσκάμματος από ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών για τοποθέτηση καλωδίων. Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 2/7/2021 και θα διεξάγονται από τις 07:00 μέχρι τις 16:00 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και Αργιών. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η νότια λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς τη Λεμεσό σε μήκος 80 μέτρων περίπου, η τροχαία θα διοχετεύεται στη βόρεια λωρίδα κυκλοφορίας και θα γίνεται διαχείριση της τροχαίας κίνησης με το σύστημα «STOP & GO».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top