Γαλλία: Εξουδετερώθηκε βόμβα 500 κιλών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Γαλλία: Εξουδετερώθηκε βόμβα 500 κιλών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Σε μια μεγάλη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας 1.800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, οι γαλλικές αρχές προχώρησαν σήμερα στην εξουδετέρωση μιας βόμβας βάρους 500 κιλών, που χρονολογείται από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κοντά στο Σεντ Ετιέν, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Η βόμβα, που έριξε τον Μάρτιο του 1944 η βρετανική Πολεμική Αεροπορία κατά την καταστροφή εργοστασίων που βρίσκονταν στη μικρή πόλη Λα Ρικαμαρί και χρησιμοποιούσαν οι γερμανικές δυνάμεις, ανακαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2020, κατά τη διάρκεια εργασιών επιχωμάτωσης.

Καθώς δεν αποτελούσε κίνδυνο για τους κατοίκους, η βόμβα είχε θαφτεί κάτω από τρία μέτρα χώμα από την υπηρεσία αποναρκοθέτησης της Λιόν, εν αναμονή της εξουδετέρωσής της σήμερα και τη μεταφορά της σε έναν χώρο στη βόρεια Γαλλία.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών 130 αστυνομικοί που ανέλαβαν να ορίσουν την περίμετρο ασφαλείας, με την επιχείρηση να επιτηρείται από κάμερες και ένα ντρόουν, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τομάς Μισόν, γενικός γραμματέας του διαμερίσματος του Λουάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.