Γαλλία: Εξουδετερώθηκε βόμβα 500 κιλών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Γαλλία: Εξουδετερώθηκε βόμβα 500 κιλών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Σε μια μεγάλη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας 1.800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, οι γαλλικές αρχές προχώρησαν σήμερα στην εξουδετέρωση μιας βόμβας βάρους 500 κιλών, που χρονολογείται από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κοντά στο Σεντ Ετιέν, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Η βόμβα, που έριξε τον Μάρτιο του 1944 η βρετανική Πολεμική Αεροπορία κατά την καταστροφή εργοστασίων που βρίσκονταν στη μικρή πόλη Λα Ρικαμαρί και χρησιμοποιούσαν οι γερμανικές δυνάμεις, ανακαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2020, κατά τη διάρκεια εργασιών επιχωμάτωσης.

Καθώς δεν αποτελούσε κίνδυνο για τους κατοίκους, η βόμβα είχε θαφτεί κάτω από τρία μέτρα χώμα από την υπηρεσία αποναρκοθέτησης της Λιόν, εν αναμονή της εξουδετέρωσής της σήμερα και τη μεταφορά της σε έναν χώρο στη βόρεια Γαλλία.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών 130 αστυνομικοί που ανέλαβαν να ορίσουν την περίμετρο ασφαλείας, με την επιχείρηση να επιτηρείται από κάμερες και ένα ντρόουν, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τομάς Μισόν, γενικός γραμματέας του διαμερίσματος του Λουάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θωρακίζεται» η Κύπρος με αποθέματα σιτηρών για 45 ημέρες - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

«Θωρακίζεται» η Κύπρος με αποθέματα σιτηρών για 45 ημέρες - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

Η Κυβέρνηση προχωρεί στην εξασφάλιση στρατηγικών αποθεμάτων σιτηρών, ικανών να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας για περίοδο 45 ημερών, ανέφερε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε πως οι συγκεκριμένες ποσότητες, θα είναι ανεξάρτητες από τα αποθέματα που διατηρούνται για εμπορικούς σκοπούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE