ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συναγερμός ενόψει Υπουργικού, πάμε για αυστηροποίηση - Τα σενάρια για νέα μέτρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συναγερμός ενόψει Υπουργικού, πάμε για αυστηροποίηση - Τα σενάρια για νέα μέτρα

Πολύ νωρίτερα του αναμενομένου φαίνεται να κατέφτασε το τέταρτο κύμα στο νησί μας, αφού η χθεσινή νέα έκρηξη των κρουσμάτων έχει σκορπίσει διάχυτη την ανησυχία. 

Παρά τα όσα αρχικά είχαν εξαγγελθεί και διαμηνυθεί -μέσα από επίσημα χείλη- τονίζοντας πως δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση για λήψη περιοριστικών μέτρων, τα τελευταία δεδομένα φέρεται να φέρνουν ανατροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline στην αυριανή σύσκεψη (Τετάρτη 7/7) του Υπουργικού Συμβουλίου θα συζητείτο η αναθεώρηση και ο... εμπλουτισμός της λίστας κινήτρων προς εμβολιασμένους. 

Μετά από διάφορες ενέργειες και συναντήσεις του νέου υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, γίνονται προσπάθειες να καταρτιστεί νέα φόρμα που θα περιλαμβάνει περισσότερα και ανανεωμένα κίνητρα που θα χτυπήσουν τους 'ενδοιασμούς' και τους 'αναποφάσιστους' στη ρίζα τους. 

Η γεωμετρική όμως αύξηση των περιστατικών ενδεχομένως να φέρει ανατροπή στα όσα έχουν μέχρι στιγμής ειπωθεί. Όπως αναφέρεται στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν εκτάκτως και με τη μορφή κατεπείγοντος ακόμη και μέτρα αυστηροποίησης με σκοπό να τεθεί υπό έλεγχο η διασπορά και να επέλθει βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας πριν τα δεδομένα γίνουν ακόμη χειρότερα. 

Ο βαθμός δυσκολίας των όσων θα βρεθούν στο Υπουργικό τραπέζι είναι όμως ιδιαίτερα μεγάλος. Και αυτό διότι μπορεί μεν να υπάρχει σαν σκέψη η αυστηροποίηση μέτρων και κανονισμών (ενδεχομένως και επαναφορά ορισμένων από όσους μας συνόδευαν για αρκετά μεγάλο διάστημα) όμως ακόμη και αν κάτι τέτοιο αποφασιστεί θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην επηρεάσει (ή να επηρεάσει ελάχιστα) τους τομείς της οικονομίας. 

Η γραμμή είναι πλέον ιδιαίτερα λεπτή και το απευκταίο σενάριο του να φτάσουμε στο σημείο να πρέπει να 'επιλέξουμε' μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομίας δε θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε. Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να έχουν βαρύνουσα σημασία αφού η ψυχολογική κόπωση του κοινού σε συνάρτηση με το συνεχόμενο σβήσε-άναψε στην οικονομία δε σηκώνουν καινούρια πειράματα. 

Ιδιαίτερα για το νέο υπουργό Υγείας, η συγκυρία που αναλαμβάνει τα ηνία είναι μία από τις δυσκολότερες στη διάρκεια της πανδημίας και καλείται άμεσα να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top