ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Αυστηροποίηση ώρα μηδέν, σφίγγει λουριά η Κυβέρνηση - Πού εντοπίζεται το πρόβλημα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Αυστηροποίηση ώρα μηδέν, σφίγγει λουριά η Κυβέρνηση - Πού εντοπίζεται το πρόβλημα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου (Τετάρτη 7/7) που ξεκίνησε στις 09:00πμ και περιλαμβάνει αρκετά σημαντικά ζητήματα στη σημερινή της ατζέντα.

Ένα εξ’αυτών δε θα μπορούσε να μην είναι η πανδημία και ο κορωνοιός, με το καμπανάκι ανησυχίας να χτυπά πιο δυνατά από ποτέ την τελευταία εβδομάδα.

Η χθεσινή (Τρίτη 6/7) καθιερωμένη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας έφερε πάνω από 800 επιβεβαιωμένα περιστατικά σε 24 ώρες με τους νοσηλευόμενους να συνεχίζουν να αυξάνονται.

Επιστημονική συμβουλευτική ομάδα, Υπουργείο Υγείας αλλά και Κυβέρνηση φέρονται να έχουν θορυβηθεί ιδιαίτερα από τη μεγάλη έξαρση που παρατηρείται, προσπαθώντας να εντοπίσουν την κατάλληλη φόρμουλα που θα βάλει ‘φρένο’ στη διασπορά του ιού χωρίς να προκαλέσει νέο -και ενδεχομένως- καταστροφικό πισωγύρισμα στην οικονομία.

Η πρώτη μεγάλη μάχη αφορά την επανεκκίνηση του εμβολιαστικού πλάνου (κάτι που έχει εκκινήσει από την Παρασκευή 2/7) με την ανακοίνωση κινήτρων και μπόνους σε εμβολιασμένους.

Μάλιστα παρά τις φωνές και διαμαρτυρίες μερίδας πολιτών, το τελευταίο τριήμερο έχουν -σχεδόν- τριπλασιαστεί τα ραντεβού εμβολιασμού ενώ ο νέος υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, αναμένεται -μετά από διεργασίες και συναντήσεις- να παρουσιάσει νέες ιδέες και συμφωνίες.

Αυστηροποίηση των ελέγχων θα υπάρξει σε συγκεκριμένους χώρους που παρατηρείται συγχρωτισμός.

Πέραν των κέντρων διασκέδασης, αρκετές αλυσίδες μετάδοσης εντοπίζονται σε χώρους εργασίας, πάρτυ αποφοίτησης, γάμους, βαπτίσεις και άλλες συναθροίσεις με το πλάνο να καταρτίζεται με σκοπό να υπάρχει εντονότερη εποπτεία και αστυνόμευση, υπενθυμίζοντας σε ιδιοκτήτες και θαμώνες πως η πανδημία βρίσκεται ακόμη εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top