ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έκτακτα μέτρα - Μπαίνει μαχαίρι στις συναθροίσεις - Παντού με Safepass

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έκτακτα μέτρα - Μπαίνει μαχαίρι στις συναθροίσεις - Παντού με Safepass

Η δραματική επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας φέρεται να ανησυχεί ιδιαίτερα Κυβέρνηση και επιδημιολογική ομάδα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου με το ενδεχόμενο αυστηροποίησης να μοιάζει πλέον πιο ορατό από ποτέ. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πάρα πολλές εισηγήσεις, συστάσεις και σενάρια έχουν τεθεί επί τάπητος με τους υπουργούς να προχωρούν στο αναμενόμενο ξεσκαρτάρισμα.

Σενάρια ακόμη και για εκπτωτικά κουπόνια (voucher) αφού οι διαβουλεύσεις του νέου υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με διάφορες εταιρίες φαίνεται να έχουν τελεσφορήσει, για να δοθούν στοχευμένα σε άτομα ηλικιών 18-30 που αποτελούν και τον βασικό στόχο του εμβολιαστικού πλάνου.

Αυτό που αναμένεται να αλλάξει αφορά τον μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων σε χώρους συγχρωτισμού, αφού εκεί διαφαίνεται να υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα στη δημιουργία αλυσίδων μετάδοσης. Αριθμοί δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί όμως όπως συζητήθηκε υπάρχει πρόθεση να δοθεί σαφώς μεγαλύτερο πλαφόν εάν οι χώροι-υποστατικά θα υποδέχονται μόνο εμβολιασμένα άτομα.

Πέραν αυτών, το Safepass αναμένεται να καταστεί απαραίτητο σχεδόν σε όλους τους χώρους -είτε εσωτερικούς είτε εξωτερικούς- ενώ η διαφοροποίηση αναμένεται να διαφανεί στον έλεγχο.

Όπως συζητήθηκε, πέραν των εντατικότερων και συχνότερων ελέγχων της Αστυνομίας και των Υγειονομικών Υπηρεσιών, υπάρχει πρόθεση να δοθεί το ‘πράσινο φως‘ (ή αν προτιμάτε καλύτερα το βάρος) στους ιδιοκτήτες ή υπεύθυνους των υποστατικών να ελέγχουν κατά πόσο οι θαμώνες κατά την είσοδο τους έχουν στην κατοχή τους Safepass.

Θυμίζουμε πως κάτι τέτοιο είχε συζητηθεί και στο παρελθόν ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών, ενώ δεν ήταν ξεκάθαρο κατά πόσο μια τέτοια κίνηση θα επ εισέλθει σε αντιπαράθεση με τις πρόνοιες και τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top