ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σφίγγει η θηλιά για μη εμβολιασμένους - Όλα τα σενάρια

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σφίγγει η θηλιά για μη εμβολιασμένους - Όλα τα σενάρια

Η έκρηξη των κρουσμάτων επέφερε παράλληλα νέα έξαρση ανησυχίας στις τάξεις των αρμοδίων, συμπεριλαμβανομένου Κυβέρνησης, Υπουργείου Υγείας αλλά και Επιστημονικής/Συμβουλευτικής Ομάδας. 

Το χθεσινό... limit up ήχησε πιο δυνατά από ποτέ το καμπανάκι κινδύνου αφού η γεωμετρική αύξηση των περιστατικών επιβεβαίωσε το αρνητικό μοτίβο στο οποίο έχει περιέλθει η επιδημιολογική μας εικόνα. Μάλιστα η ανάλυση των δεδομένων μέσα από τους δείκτες της πανδημίας φανερώνει του λόγου το αληθές. 

Το παζλ της κακής εικόνας αποτελείται από διάφορα κομμάτια με τον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων να αποτελεί απλά την απαρχή του ντόμινο. Η μεγάλη... 'χαραμάδα' που παρατηρείται στο τείχος ανοσίας -ιδιαίτερα σε ότι αφορά νεαρές ηλικίες κάτω των 40- δημιουργεί αυτόματα αρκετό χώρο που ευνοεί τη διασπορά.

Η ινδική μετάλλαξη (σ.ς Δέλτα) έχει σαφέστατα πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και σύμφωνα με τα στοιχεία χτυπά ανηλεώς τους ανεμβολίαστους, ενώ την ίδια ώρα οι γενναιόδωρες χαλαρώσεις που έχουν προσφερθεί τον τελευταίο μήνα σε συνάρτηση με την χαλαρότητα που επιδεικνύει μεγάλη μάζα του κόσμου (αγνοώντας πλέον ακόμη και τα βασικότερα μέτρα υγιεινής, αυτοπροστασίας και αποστασιοποίησης) έχουν δημιουργήσει ένα επικίνδυνο μείγμα. 

Οι εξαγγελίες από πλευράς Κυβέρνησης που διασαφήνιζαν ότι δεν υπάρχει πρόθεση για λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων -την ίδια στιγμή που τα ημερήσια περιστατικά έχουν χτυπήσει κόκκινο- φαίνεται να λειτουργούν 'αναλγητικά' στη συνείδηση του κοινού, την ώρα που γίνονται τιτάνιες προσπάθειες για να ανευρεθεί η χρυσή φόρμουλα κινήτρων και μπόνους που θα επανεκκινήσουν το εμβολιαστικό πλάνο. 

Η μερική αυστηροποίηση (που εμπεριέχει μείωση μέγιστου αριθμού παρευρισκομένων σε διάφορους χώρους σε συνδυασμό με την επαναφορά της χρήσης του Safepass και σε εξωτερικούς χώρους) ενδεχομένως να λειτουργήσει ανακόπτωντας τον φρενήρη ρυθμό της διασποράς. Πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα αναμένεται να έχουμε το επόμενο πενθήμερο, όμως όπως αναφέρουν δικές μας πληροφορίες δεν πρόκειται να δοθεί μεγάλη πίστωση χρόνου. 

Η επιδημιολογική εικόνα αλλά και δείκτες ακροβατούν σε μια πολύ λεπτή κλωστή και η συνεχόμενη αύξηση των νοσηλευόμενων εντείνει την ανησυχία. Εάν προσθέσουμε σε αυτό και τις απέλπιδες προσπάθειες της μονάδας ιχνηλάτησης να σώζει ότι σώζεται, έχοντας να αντιμετώπισει -πέραν της ανευθυνότητας- και απόκρυψη στοιχείων ή συγκεχυμένες πληροφορίες δίνοντας έτσι περισσότερο χώρο στον ιό να αναπτυχθεί στην κοινότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top