Αυστηρότερα μέτρα και στα κατεχόμενα λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Αυστηρότερα μέτρα και στα κατεχόμενα λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Αυστηρότερα μέτρα και στα κατεχόμενα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων με τον «υπουργό υγείας», Ουνάλ Ουστέλ να ανακοινώνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν προσκομίζουν διαγνωστικό τεστ, δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ουστέλ κάλεσε επίσης τους νέους μεταξύ 18 – 40 ετών να εμβολιαστούν, που είναι και η ηλιακή ομάδα όπου παρουσιάζεται η μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και το μικρότερο ενδιαφέρον για εμβολιασμό. Σήμερα, συνέχισε, η «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων» συνεδριάζει για να ανακοινώσει νέα, πιο αυστηρά μέτρα.
 
Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή ο κ. Ουστέλ είπε ότι μπορεί να φτάσουν τα 100 κρούσματα ή και να τα ξεπεράσουν, αυτό δεν είναι κακό. Το σημαντικό είναι να σταματήσει η διασπορά του ιού, σημειώνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο μεταδοτική από τις άλλες μεταλλάξεις.
 
Παρατήρησε δε ότι στους γάμους, στα μπαρ, στα γραφεία στοιχημάτων «δεν τηρείται κανένας κανόνας».
 
Στο μεταξύ όσο αυξάνονται τα κρούσματα στα κατεχόμενα, αρχίζουν και οι ακυρώσεις εκδηλώσεων, όπως αναφέρει η Κίπρις ποστασί. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ακυρώνεται το δεύτερο τουρνουά χάντμπολ Λευκωσίας στις 10 – 11 Ιουλίου και θα γίνεται σε ημερομηνία που θα καθοριστεί αργότερα.
 
Η ίδια ιστοσελίδα, Κίπρις ποστασι, γράφει ότι από την ανακοίνωση των 97 κρουσμάτων χθες βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν άλλες 41 μολύνσεις.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με προσδοκίες αλλά και βαριά σκιά εντάσεων η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν - Στο επίκεντρο τα ΜΟΕ και οι κινήσεις Γκουτέρες

Με προσδοκίες αλλά και βαριά σκιά εντάσεων η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν - Στο επίκεντρο τα ΜΟΕ και οι κινήσεις Γκουτέρες

Με αναφορές σε πιθανές θετικές εξελίξεις και με την προσοχή στραμμένη τόσο στα ΜΟΕ όσο και στις διεργασίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, πραγματοποιείται σήμερα στις 16:30 η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE