ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Φτηνές και χλιδάτες διακοπές στην Κύπρο - Με πόσα τη 'βγάζετε καθαρή'

ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Φτηνές και χλιδάτες διακοπές στην Κύπρο - Με πόσα τη 'βγάζετε καθαρή'

Ένα από τα ζητήματα που αφορούν την πλειοψηφία του κόσμου και μονοπωλούν το ενδιαφέρον ειδικά αφού βρισκόμαστε σχεδόν στο μέσο του καλοκαιριού, είναι οι φετινές διακοπές. 

Τα συνεχόμενα περιοριστικά μέτρα που έγιναν βραχνάς τον τελευταίο ενάμιση -περίπου- χρόνο σπρώχνουν τον κόσμο, δίνοντας ακόμη ένα 'σπρώξιμο' στο κοινό για να ξεφύγει από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα. Οι διαφοροποιήσεις και τα δεδομένα που αλλάζουν συνεχώς καθιστούν δυσκολότερη την αεροπορική μετακίνηση με τις λύσεις να αναζητούνται εκ των έσω. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Πέραν της όποιας ταλαιπωρίας, το αίσθημα της ασφάλειας παίζει το δικό του ξεχωριστό ρόλο στην απόφαση για διακοπές και παρά την επιβάρυνση του τελευταίου δεκαημέρου -που πάει να χαλάσει την καλή εικόνα που δημιουργήθηκε από το λόκνταουν του Πάσχα και ένθεν- είναι λογικό και επόμενο να προτιμά κάποιος να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη μόνιμη κατοικία του, σε μία χώρα που μπορεί να συνεννοηθεί -προφανώς- στη γλώσσα του. 

Τα σχέδια επιχορήγησης που έχουν εκπονηθεί μέχρι στιγμής από το Υφυπουργείο Τουρισμού, έδειξαν να προωθούν αρκετούς Κύπριους στον εσωτερικό τουρισμό κάτι που -έστω και σε ένα βαθμό- συνδύαζε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Παρ'όλη την προσπάθεια να 'λαδωθεί' η μηχανή του τουρισμού μέχρι να εκκινήσει η κάθοδος Βρετανών, Ρώσων -και γενικότερα των κυριότερων αιμοδοτών της βιομηχανίας- από Κύπριους, αυτό φαίνεται πως θα συνεχίσει να χρειάζεται. 

Όσο η κάθοδος καθυστερεί, η τουριστική βιομηχανία επιζητεί την ένεση του εγχώριου τουρισμού και τα κίνητρα και μπόνους για όσους εντάχθηκαν στο εμβολιαστικό πλάνο φαίνεται να αποτελούν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο μισός Ιούλιος (αρχής γενομένης από την 15η του μήνα) αλλά και ολόκληρος ο Αύγουστος αποτελούν κατ'εξοχήν τους βασικότερους μήνες κατά τους οποίους ο μέσος Κύπριος επιλέγει για να παραθερίσει και η επιχορήγηση -καθώς και παράλληλα η ένταξη υψηλών προδιαγραφών τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχειακών μονάδων- καθιστούν προσιτή τη μετάβαση για εσωτερικές διακοπές.

Θα μπορούσε λοιπόν ένα ζευγάρι να 'εκμεταλλευτεί' το μπόνους κινήτρων με ανώτατες τιμές τα 80 ευρώ το βράδυ, επωφελούμενοι μάλιστα την επιχορήγηση του 35% (επιδότηση) με περίπου 350 ευρώ για 7 ημέρες, απολαμβάνοντας τις ανέσεις τετράστερων και πεντάστερων ξενοδοχείων. Συνδυάζοντας λοιπόν την ευκολία που αφορά μια εσωτερική μετακίνηση, με την ασφάλεια των διακοπών στη χώρα μας μπορούμε να πάρουμε το μπόνους που προσφέρει το Υφυπουργείο Τουρισμού ενισχύοντας παράλληλα τις εγχώριες επιχειρήσεις.

Αναμένεται στο παρόν στάδιο η οριστικοποίηση του καταλόγου των ξενοδοχειακών καταλυμάτων που θα ενταχθούν στο σχέδιο, με απώτερο σκοπό να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των δικαιούχων σε δωμάτια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top