ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Έτσι παίρνουν επίδομα για διακοπές οι εμβολιασμένοι - Λεπτομέρειες για τιμές και διανυκτερεύσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Έτσι παίρνουν επίδομα για διακοπές οι εμβολιασμένοι - Λεπτομέρειες για τιμές και διανυκτερεύσεις

Μεταξύ των κινήτρων για την επανεκκίνηση του εμβολιαστικού πλάνου που ανακοίνωσε το Υπουργικό Συμβούλιο μετά την τελευταία συνεδρία του (Παρασκευή 2 Ιουλίου) βρίσκεται και το επίδομα διακοπών.

Μία κίνηση που η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να έχει υποδεχθεί με χαμόγελο και… καλό μάτι ενώ -τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο- αναμένεται να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Από πλευράς λοιπόν των πολιτών που έχουν ήδη συμμετάσχει (ή προτίθενται να συμμετάσχουν) στο εμβολιαστικό πλάνο, δίνεται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία -ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου- για να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους εντός του νησιού.

Μάλιστα κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί εκμεταλλευόμενοι της έκπτωσης (επιδόματος/μποναμά) που θα δοθεί δίνοντας τη δυνατότητα οικονομικής διευκόλυνσης και πρόσβαση σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα.

Στην αντίπερα όχθη δίνεται νέα ‘ένεση’ -εν αναμονή των αποφάσεων για την κάθοδο τουριστών από τις χώρες που παραδοσιακά αποτελούν τη μερίδα του λέοντος όπως η Βρετανία και η Ρωσία- στην οικονομία, έστω και διαμέσου του εγχώριου τουρισμού δίνοντας έτσι φιλί ζωής σε έναν από τους πιο ζωτικούς -και παράλληλα ταλαιπωρημένους- τομείς της κυπριακής οικονομίας.

Οι αλλαγές σε σχέση με τα όσα ίσχυαν μέχρι στιγμής στα προηγούμενα σχέδια θα αφορούν αρχικά στον ελάχιστο αριθμό διανυκτερεύσεων -αφού λόγω και του λεγόμενου high season- αναμένεται από τα 2 βράδια να αυξηθεί σε 3 ή 4.

Στο ίδιο μήκος κύματος διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν και στην τιμολόγηση των δωματίων που θα παραχωρηθούν αφού μέχρι στιγμής το πλαφόν βρισκόταν στα 60€ ανά διανυκτέρευση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αύξηση δε θα είναι μεγάλη (εικάζεται πως θα κυμαίνεται από τα 75€ μέχρι τα 90€ χωρίς την επιδότηση). Το ολοκληρωμένο σχέδιο αλλά και αναλυτικά οι πρόνοιες του αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας (Δευτέρα 5 Ιουλίου) από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top