ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Καραγιάννης: «Η μάσκα γίνεται... περιβραχιόνιο – Οι εμβολιασμένοι γονείς κολλάνε απ’ τα παιδιά τους»

Καραγιάννης: «Η μάσκα γίνεται... περιβραχιόνιο – Οι εμβολιασμένοι γονείς κολλάνε απ’ τα παιδιά τους»

Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων, κι ο ολοένα και πιο αργός ρυθμός του εμβολιαστικού προγράμματος βυθίζουν ακόμη πιο βαθιά την Κύπρο στο κόκκινο χρώμα στον χάρτη της παγκόσμιας επιδημιολογικής εικόνας.

Ο Πέτρος Καραγιάννης, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας της Κύπρου, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο εκφράζοντας την ανησυχία του για την αυξητική πορεία που έχουν πάρει και πάλι τα κρούσματα, εν αποδίδοντας ευθύνες σε όσα οδηγούν στην πορεία αυτή.

Σύμφωνα με την Εθνική Αναφορά της περασμένης Παρασκευής (02/07) η περιοχή της Αμμοχώστου κρατούσε και συνεχίζει να κρατά ακόμη τα σκήπτρα στον αριθμό των κρουσμάτων, αφού συνολικά εντοπίστηκαν 920 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το 14ήμερο.

«Παρόλο που είναι η λιγότερο πολυπληθής επαρχία της Κύπρου, εντούτοις αυτή τη στιγμή αναλογικά παρουσιάζει τρομερή αύξηση κρουσμάτων», ανέφερε ο Κύριος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, ορισμένα από τα κρούσματα εντοπίζονται σε οικογένειες που οι γονείς έχουν εμβολιαστεί και έχουν κολλήσει από τα παιδιά τους.

«Οι γονείς δεν παρουσιάζουν συμπτώματα σχεδόν καθόλου λόγω του εμβολίου. Δεν πρέπει να εφησυχάζοντα ι όσοι είναι εμβολιασμένοι, διότι αν εκτεθεί κάποιος εμβολιασμένος στον ιό θα κολλήσει και κάλλιστα μπορεί να τον μεταδώσει σε άλλους», επισήμανε ο Καραγιάννης.

Όσον αφορά τη συμπεριφορά των πολιτών, τόσο στους χώρους εστίασης όσο και στις μετακινήσεις παρατηρείται μια ασφάλεια, που δυστυχώς δεν αποφέρει ιδιαίτερο αποτέλεσμα αφού πολλοί είναι αυτοί που δεν χρησιμοποιούν τη μάσκα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι τουρίστες δεν χρησιμοποιούν καθόλου τη μάσκα τους αφού όπως ανέφερε ο Κύριος Καραγιάννης προτιμούν να την έχουν σαν περιβραχιόνιο στο χέρι.

Τόσο η καινούρια μετάλλαξη που μεταδίδεται πιο εύκολα όσο και το ότι έχουμε καλοκαίρι δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση βάζοντας φρένο στην ελπίδα των Κύπριων πολιτών για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

«Προσπάθεια όλων ήταν να περάσει ο κόσμος ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι αλλά ο ιός μας επιφύλασσε εκπλήξεις»

Παρότρυνση του Κύριου Καραγιάννη είναι όλοι ανεξαιρέτως να περιορίσουν τις κινήσεις τους γιατί ο ιός είναι παντού και επηρεάζει νεαρότερα άτομα τα οποία διακινούνται ευρέως.

Τέλος, η συζήτηση για τρίτη δόση φαίνεται να βρίσκεται επί τάπητος αφού αν ο ιός συνεχίσει να κινείται στις νεαρότερες ηλικιακές ομάδες, σιγά σιγά θα αρχίσει να κινείται και προς τα πάνω και όπως εύγλωττα έχει επισημάνει ο Κύριος Καραγιάννης, παραμένει άγνωστο το πόσο αποτελεσματική είναι η ανοσία με την πάροδο του χρόνου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top