ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ.Καραγιάννης: « Έφτασε ο καιρός να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες» - Επιπλέον μέτρα στο τραπέζι της επιδημιολογικής ομάδας

Δρ.Καραγιάννης: « Έφτασε ο καιρός να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες» - Επιπλέον μέτρα στο τραπέζι της επιδημιολογικής ομάδας

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας βρίσκονται σε ισχύ από σήμερα (09/07), ενώ επιπλέον μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι της επιδημιολογικής ομάδας η οποία συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα.

Ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας της Κύπρου, μίλησε στον ANT1, στην εκπομπή, «Μέρα Μεσημέρι», σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας αλλά και τις ποινές που θα έπρεπε να επιβληθούν σε όσους πολίτες δεν συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα.

«Δυστυχώς στην Κύπρο δεν μπαίνουν αποτρεπτικές ποινές που να ενεργούν σε βαθμό που να κάνει κάποιον να σκεφτεί διπλά», ανέφερε ο Δρ. Καραγιάννης.

«Έφτασε ο καιρός να υπάρξουν τιμωρίες οι οποίες να είναι παραδειγματικές όσο αφορά την πανδημία», πρόσθεσε.

Όσο αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας τόνισε ότι παρόλο που υπάρχει αυξημένος αριθμός νοσηλειών, εντούτοις οι διασωληνώσεις είναι γύρω στις 10 και παραμένουν σταθερές για κάποιες μέρες. Κάτι το οποίο μπορεί να δώσει μία νότα αισιοδοξίας, αφού την ίδια περίοδο στην περασμένη έξαρση στα νοσοκομεία, υπήρχαν πέραν των 300 νοσηλευομένων.

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει  να συνεχίσουμε να είμαστε χαλαροί διότι υπάρχει αυτό το μαξιλάρι όσο αφορά τα νοσοκομεία», επισήμανε.

Όσο αφορά τα μέτρα που τέθηκαν σήμερα σε ισχύ δεν αναμένεται να αποδώσουν άμεσα, σύμφωνα με τον κύριο Καραγιάννη, αφού θα περάσουν 2-3 εβδομάδες μέχρι ο κόσμος να καταλάβει τη σημασία των υφιστάμενων μέτρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top