Η πρώτη ανάγνωση της έκθεσης Γκουτέρες - «Αποφεύχθηκαν αναφορές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανεδαφικές προσδοκίες»

Η πρώτη ανάγνωση της έκθεσης Γκουτέρες - «Αποφεύχθηκαν αναφορές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανεδαφικές προσδοκίες»

Πρώτη ανάγνωση της έκθεσης καλών υπηρεσιών του Γ.Γ. του ΟΗΕ έκανε η Κυβέρνηση όπου μέσα από γραπτή ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναφέρει ότι «Αποφεύχθηκαν αναφορές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανεδαφικές προσδοκίες».

Ξεκαιαρίζει ωστόσο ότι «Η Κυβέρνηση θα τοποθετηθεί πιο συγκεκριμένα μετά την επισημοποίηση των Εκθέσεων».

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου:

Η Κυβέρνηση έλαβε γνώση των προσχεδίων των Εκθέσεων του ΓΓ των ΗΕ. Τα προσχέδια θα αξιολογηθούν και εάν κριθεί αναγκαίο θα γίνουν σχετικές παραστάσεις.

Η Κυβέρνηση θα τοποθετηθεί πιο συγκεκριμένα μετά την επισημοποίηση των Εκθέσεων.
Αυτό που ως πρώτο σχόλιο αξίζει να επισημανθεί είναι ότι αποφεύχθηκαν αναφορές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανεδαφικές προσδοκίες, είτε στην Τουρκία είτε στην τουρκοκυπριακή ηγεσία σε σχεση με την επιδιωκόμενη μορφή λύσης του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE