ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Εκτάκτως νέα μπόνους για εμβολιασμένους - ‘Κόκκινο πανί’ το Safepass

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Εκτάκτως νέα μπόνους για εμβολιασμένους - ‘Κόκκινο πανί’ το Safepass

Μπορεί το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε να παρατηρήθηκε μία μερική σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας, αυτό όμως μόνο ανακούφιση δε φαίνεται να έχει επιφέρει στις τάξεις του Προεδρικού Μεγάρου.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Σεντώνας συγκάλεσε τη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Προεδρικό (Δευτέρα 12 Ιουλίου, 10:00π.μ) με σκοπό την εκπόνηση πλάνου νέων κινήτρων που θα απευθύνονται κυρίως σε νέους (που είναι και ο στόχος του εμβολιαστικού πλάνου).

Στη σύσκεψη βρίσκονται εκπρόσωποι από ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια, CYTA, ΑΗΚ ΚΟΑ, Σύνδεσμος Τραπεζών, Συμβούλιο Νεολαίας, Οργανισμός Νεολαίας, η Δωροθέα Πανά ως μέλος της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας και ο Κωνσταντίνος Φελλάς που προεδρεύει της ειδικής επιτροπής για την ψυχολογική και κοινωνική διάσταση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Όπως διαφαίνεται η λεπτή γραμμή της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας δεν επιτρέπει -παρά την έξαρση- τη λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων ή την επαναφορά κάποιων από τα όσα μας ‘συνόδευσαν’ τους τελευταίους 16 μήνες ως εκ τούτου το βάρος πέφτει στα κίνητρα και μπόνους για εμβολιασμό. Στα θετικά, το γεγονός ότι την τελευταία βδομάδα παρατηρείται αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού για εμβολιασμό ιδιαίτερα από άτομα των ηλικιών που βρίσκονται στο ‘στόχαστρο’.

Η αυστηροποίηση και οι εντατικότεροι έλεγχοι, αντί για συμμόρφωση έφεραν… εξώδικα και διαμαρτυρίες. Πολίτες αλλά και ιδιοκτήτες υποστατικών εκφράζουν συνεχώς την αντίθεση και την αντίδραση τους σε σχέση με τα νέα μέτρα που έχουν επιφέρει ένα αλαλούμ.

Στόχος είναι με την προσθήκη των κινήτρων να γίνει ακόμη πιο… ελκυστικό το πακέτο εμβολιασμού αφού φαίνεται -στην παρούσα τουλάχιστον φάση- να αποτελεί το μοναδικό όπλο της Κυβέρνησης για αποφυγή πισωγυρίσματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top