ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπόνους σε εμβολιασμένους ή ταλαιπωρία; – Τους ζητάνε να καλέσουν μια εβδομάδα πριν και αν βρουν θα είναι…τυχεροί

Μπόνους σε εμβολιασμένους ή ταλαιπωρία; – Τους ζητάνε να καλέσουν μια εβδομάδα πριν και αν βρουν θα είναι…τυχεροί

Για δεύτερη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράπονα πολιτών, οι οποίοι προσπαθούν από τις πρώτες ώρες δημοσιοποίησης του καταλόγου τουριστικών καταλυμάτων, που συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα Επιχορηγημένων Καλοκαιρινών Διακοπών», να προγραμματίσουν τη διαμονή τους.

Η πρώτη φορά που δεχθήκαμε καταγγελίες για ξενοδόχους, ήταν κατά τη διάρκεια του Σχεδίου Ενίσχυσης του Εγχώριου Τουρισμού.

Κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα παράπονα οι αναπάντητες κλήσεις, καθώς για ώρες προσπαθούν να εντοπίσουν γραμμή και να έρθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία με υπάλληλους ξενοδοχείων για να διευθετήσουν τη διαμονή τους.

Ακόμη δυσκολότερο το έργο των πολιτών στο να «πετύχουν» διαμονή, αφού τα περισσότερα ξενοδοχεία εξαιρούν ημερομηνίες από το πρόγραμμα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν αναγράφεται στον κατάλογο. Όπως διαπιστώνεται στο πρόγραμμα που έχει διάρκεια ενάμιση μήνα, αρκετά είναι τα ξενοδοχεία που επιλέγουν 2-3 εβδομάδες του Αυγούστου να μην συμμετέχουν σε αυτό, περιορίζοντας έτσι τις επιλογές στους πολίτες, καθώς οι πλείστοι δεν μπορούν να απουσιάζουν από την εργασία τους με άδεια διακοπών σε άλλες ημερομηνίες.

Έκπληξη προκαλεί και καταγγελία από πολίτη στο ThemaOnline, ο οποίος κάλεσε σε ξενοδοχείο στον Πρωταρά και του ανάφεραν ότι δεν μπορούν να του κάνουν κράτηση για τον Αύγουστο, καθώς έχουν εντολές από την υπεύθυνη του ξενοδοχείου. Όπως ανάφερε υπάλληλος θα πρέπει ο πολίτης να καλέσει μια εβδομάδα πριν την ημερομηνία που επιθυμεί και εάν υπάρχει διαθεσιμότητα τότε θα μπορεί να κάνει κράτηση. Ουσιαστικά ζητάνε από τους πολίτες να…παίζουν σε ρουλέτα τις διακοπές του προκαλώντας εκνευρισμό, με το σκεπτικό εάν τελικά το πρόγραμμα τους παρέχει βοήθεια ή ταλαιπωρία.

Σε επικοινωνία που είχαμε με αρμόδιους για όλα αυτά τα παράπονα που έχουμε δεχθεί, μας αναφέρθηκε ότι είναι αναπόφευκτο να μην υπάρχουν προβλήματα και ότι δεν πρέπει να εστιάζουμε σε αυτά, καθώς υπάρχουν και αρκετοί πολίτες, οι οποίοι είναι ευχαριστημένοι, ικανοποιημένοι και έχουν διευκολυνθεί από το πρόγραμμα. Χαρακτηριστικά μας έχουν αναφέρει ότι εκατοντάδες πολίτες έχουν προλάβει και διευθέτησαν τις διακοπές τους.

Όσο αφορά την αντιμετώπιση των ξενοδόχων ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, κύριος Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης ανάφερε στο ThemaOnline ότι δεν μπορούν να επέμβουν ως Σύνδεσμος στο πως διαχειρίζεται η κάθε ξενοδοχειακή μονάδα τις κρατήσεις της. Συγκεκριμένα για την καταγγελία πολίτη με ξενοδοχείο στον Πρωταρά μας ανάφερε ότι ενδεχομένως να το έκαναν για να μπορεί να υπάρχει καλύτερη διαχείριση στο τηλεφωνικό κέντρο, αφού υπήρξαν ξενοδοχεία που είχαν πρόβλημα με τις συνδέσεις τους λόγω του φόρτου από τα τηλεφωνήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top