ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Σπαράζουν οι καρδιές των Κυπρίων με τα 'πανηγύρια' – Ολοκληρώνουν τα έργα ανάπλασης και στρώνουν κόκκινο χαλί στον Ερντογάν

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ:  Σπαράζουν οι καρδιές των Κυπρίων με τα 'πανηγύρια' – Ολοκληρώνουν τα έργα ανάπλασης και στρώνουν κόκκινο χαλί στον Ερντογάν

Οι προετοιμασίες για τα πανηγύρια της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με το εθνικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Λευκωσία κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα για ενδεχόμενη ανακοίνωση νέων τετελεσμένων που σχετίζονται με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου μετά τις προαγγελίες για «ισχυρά μηνύματα» στις 20 Ιουλίου από Ερντογάν.

Σπαράζουν οι καρδιές των Κυπρίων  
Στην εικόνα κατεδάφισης περιουσιών Κυπρίων που έμειναν όρθια στα 47 χρόνια κατοχής η καρδιά σπαράζει.


Στα πλαίσια προετοιμασιών για τα πανηγύρια της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής στα κατεχόμενα έβαλαν μπουλντόζες και κατεδάφισαν το γνωστό κέντρο «Το Φάληρο» που για δεκαετίες αποτελούσε σημείο αναφοράς για τους Βαρωσιώτες και όχι μόνο.


Το κέντρο κατεδαφίστηκε ολοκληρωτικά την Παρασκευή με τους εκσκαφείς, όπως φαίνεται και στα πλάνα που εξασφάλισε ο κινηματογραφιστής Τάσου Δημητριάδη, να μετακινούν και τα τελευταία μπάζα, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί το μέρος της νέα παραλίας που θα δοθεί στο κοινό, στη περιοχή της Γλώσσας.


Στο ίδιο έργο θεατές και στο κέντρο «Ακταίο», παρά το ιστορικό ξενοδοχείο «King George», με τις μπουλντόζες να ολοκληρώνουν αυτό που ο χρόνος και η εγκατάλειψη προκάλεσαν.


Όπως φαίνεται και στα πλάνα η παραλία που πρόκειται να ανοίξει επεκτείνεται μέχρι και τον πολυκατοικία γνωστή στους κατοίκους της κατεχόμενης πόλης ως ο «Λευκός Πύργος».


Οι κατοχικές αρχές, εργάζονται πυρετωδώς για την διαμόρφωση του Δημοτικού Κήπου απέναντι από το Λύκειο Ελληνίδων, καθώς και τα έργα στο οδικό δίκτυο.


Στην κατεχόμενη γη μας έχουν στηθεί τεράστιες πινακίδες με το πρόσωπο του. Τόσο του ιδίου όσο και του Τατάρ, διαφημίζοντας και το πρόγραμμα για τους εορτασμούς τους που χωρίς ντροπή ονόμασαν γιορτές «ειρήνης και ελευθερίας».


Φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τ/κ δημοσιογράφους, δείχνουν πινακίδες που προαναγγέλλουν την παράνομη επίσκεψη του ο οποίος θα παραχωρήσει ομιλία στο γήπεδο Αττατούρκ της κατεχόμενης Λευκωσίας.


Χωρίς να είναι η πρώτη φορά ο ίδιος ο Ερντογάν προανήγγειλε ότι «Στις 20 Ιουλίου, θα βρισκόμαστε στη (λεγόμενη) «τδβκ» για να παραβρεθούμε στις γιορτές της `ειρήνης και ελευθερίας`, θα πάμε με μια μεγάλη αντιπροσωπεία. Την πρώτη μέρα του μπαϊραμιού θα είμαστε μαζί με τα αδέλφια μας Τ/Κ και θα συμμετέχουμε στις εορτές της 20ης Ιουλίου. Έτσι θα δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της (λεγόμενης) «τδβκ» για την εξεύρεση των δικαιωμάτων της».


Υπενθυμίζεται ότι και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα στείλει «ισχυρά μηνύματα» στις 20 Ιουλίου από τα Κατεχόμενα.


Τ/κ Τύπος
H φίμωση αντιπολιτευόμενων φωνών στο καθεστώς Ερντογάν στα κατεχόμενα, η άποψη των νέων για την κατάσταση στην τ/κ κοινότητα, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων του τ/κ Τύπου σήμερα.


Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Παράνοια» γράφει ότι κάθε φωνή ενάντια στο φασιστικό δικτατορικό καθεστώς της Τουρκίας φιμώνεται και αναφέρεται στην κατάργηση της εκπομπής του Σερχάτ Ιντσιρλί από το κανάλι Τ, της οικογένειάς Τατάρ.


Η «Κίπρις» (Κύπρος) αναφέρεται στην δήλωση του Τούρκου Προέδρου ότι την πρώτη μέρα του μπαϊραμιού (Γιορτή των Θυσιών στις 20 Ιουλίου) θα «είμαστε με τα αδέρφια μας τους Τ/κ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top